Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris – “New Money” (feat. 21 Savage)

In 2017 domineerde Calvin Harris de zomer met Funk Wav Bounces Vol. 1. Deze plaat kende niet alleen een gastenlijst waar je U tegen zegt met namen als Frank Ocean en Pharrell, maar ook een hele hoop hits. Het was dat jaar praktisch onmogelijk om te ontkomen aan hits als “Slide” en “Feels” aangezien deze grijsgedraaid werden op iedere straathoek en elk radiostation in de westerse muziekwereld. Nu, vijf jaar later, is het tijd voor de opvolger Funk Wav Bounces Vol. 2. Ook hiervoor is Calvin Harris even door zijn klaarblijkelijk ellenlange contactenlijst gegaan, want artiesten variërend van Justin Timberlake tot Jorja Smith tot Halsey tot Snoop Dogg zullen te horen zijn op het album. Eind mei bracht hij al “Potion” uit, waarop Dua Lipa en Young Thug meedoen, en vandaag is het tijd voor “New Money” met 21 Savage.

Net als “Potion” is ook “New Money” niet per se het spannendste nummer dat we ooit hoorden. Het nummer ligt namelijk heel erg in het verlengde van “Slide” met Frank Ocean en Migos, waardoor we het idee krijgen dat Calvin Harris meer bezig is met de magie van Funk Wav Bounces Vol. 1 proberen te herhalen in plaats van vernieuwen. Dat maakt niet dat “New Money” heel slecht is. Op het nummer horen we 21 Savage op een wat gerelaxtere wijze dan we van hem gewend zijn, wat best goed uitpakt, en de productie is zoals gewoonlijk bij de Schot strak. Het lied kent een fijne, funky beat met zelfs een leuke gitaarsolo naar het einde toe en is ideaal voor op de achtergrond tijdens een rustige, warme stranddag. “New Money” is dus prima, maar niet meer dan dat.

Calvin Harris: Facebook / Instagram
21 Savage: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

149 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris - "New To You" (feat. Normani, Tinashe & Offset)

Het is nog maar twee weken geleden sinds Calvin Harris uitpakte met wat gerust de samenwerking van de zomer genoemd mag worden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris - "Stay With Me" (feat. Halsey, Justin Timberlake & Pharrell Williams)

We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar Calvin Harris heeft eindelijk nog eens een nieuw album af. De Schotse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.