Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “Still Haven’t Killed Myself”

© CPU – Mathias Verschueren

Oorlog, dood en verderf,… Dat zijn niet meteen de termen die je hart sneller doen kloppen. Maar als Doodseskader een nieuwe single uitbrengt, krijgen we het vanbinnen toch een tikkeltje warmer. De groep van Tim De Gieter (Amenra) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, PAARD.) weet als geen ander hoe ze razernij moet ombuigen tot beukers van jewelste. Na de beloftevolle singles “Lepers” en “Meat Suit” zette de moordtocht zich gestaag voort op MMXX: Year Zero. Naar analogie van Godflesh en Nailbomb bricoleert Doodseskader teringluide muziek die gemaakt is om botten op te verbrijzelen. Tim en Sigfried zijn echter nog lang niet uitgezongen. Enkele weken terug maakte het duo een genadeloze comeback met “GABOS” (Game Ain’t Based On Sympathy) en is het debuut Year One volop in de maak. Om de fans daarvoor mentaal voor te bereiden, krijgt de track “Still Haven’t Killed Myself” een aparte release.

De onheilspellende intro laat niets over aan het toeval. De verzen die Tim uit z’n mouw schudt, lijken schrijfsels uit het dagboek van een overleden psychiatrisch patiënt. Doodseskader zou Doodseskader niet zijn als er geen sonische uitbarstingen te horen zijn. Na de oneliner ‘And we don’t do alternative facts’, breken de eerste stukken grond van onder onze voeten. Vanaf dan is het kwestie van seconden vooraleer we meegesleurd worden naar de diepste krochten van de hel. Daar wacht de duivel ons persoonlijk op voor een tweede eruptie die alle geluidsbarrières doorbreekt. De muzikale terreur is geen loos alarm of poging om eens hard te willen raggen. Tim en Sigfried lijken na twee jaar corona aan het einde van hun Latijn, maar wagen toch nog een poging om hun gezamenlijke Until all is 45-missie kracht bij te zetten. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

Donderdag 2 juni speelt Doodseskader alles aan flarden in Bar Bricolage. Cultrapper Kleine Crack is de support.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader + Kleine Crack @ Bar Bricolage: Gecontroleerde woede

Binnen het wereldje van de zwaardere muziek is Doodseskader geen nobele onbekende meer. Het palmares van Tim De Gieter en Sigfried Burroughs…
InstagramLiveRecensies

We Are Open (dag 2) @ Trix: Gitaren en drums

Dit weekend zakten we af naar het Antwerpse Trix, waar in alle mogelijke zalen de beste Belgische muzikale nieuwigheden werden tentoongesteld. Op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “GABOS”

Intussen weten we al dat Tim De Gieter (gekend van onder andere Amenra en Every Stranger Looks Like You) en Sigfried Burroughs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.