Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Doodseskader – “Meat Suit”

doodseskader

Klaar voor een nieuw bommetje in het land van sludge en noise? ‘t Is eens iets anders dan het land van melk en honing. Maak kennis met Doodseskader. Ja, je leest het goed: deze jongens kozen voor een ‘mooie’ Nederlandstalige naam. Hun muziek spreekt daarentegen een stuk minder tot de illustere verbeelding van onze moedertaal. Ze schreeuwen, rammen en zwiepen je namelijk als een ippon tegen de tatami. Gitarist-producer Tim De Gieter (gekend van Amenra) en drummer-zanger Sigfried Burroughs (onder andere Kapitan Korsakov en PAARD.) laten niets aan het toeval over.

Het etiket ‘Doodseskader’ sluit perfect aan bij hun identiteit: absolute hardheid in alle facetten om zo een spoor van vernieling na te laten. Hoewel ze maar met twee stuks zijn, maken deze lieverdjes lawaai om een hele indoorspeeltuin koters het zwijgen op te leggen. In september lanceerden ze hun eerste single “Lepers”, een grauwe kennismaking met hun geluid die tot stand kwam in amper twee uur. Met opvolger “Meat Suit”, ofte Vleeskostuum, slachten ze vandaag genadeloos een nieuw varkentje.

Het begin van “Meat Suit” is alvast niet echt optimistisch; meteen worden we meegesleurd door een duivels foeterende stem die ons doet denken aan een Cenobite uit de film Hellraiser. De boodschap is duidelijk: we zijn niet meer dan wandelende vleeskostuums zonder perspectieven. ‘I don’t even care, because there’s nothing to be won’ is dan ook niet zo’n blije gedachte, zeker in deze tijden. De onheilspellende stem barst vervolgens uit in een spervuur aan beukende riffs en ander omineus geweld. De baslijn staat als een huis en we zijn getuige van een erg sterke synergie van zang, gitaar en drums. Tussen het huiveringwekkende door is er amper ruimte voor een adempauze, maar laat dat nu net de bedoeling zijn van Doodseskader.

We moeten achteraf toch even bekomen van deze muilpeer, maar eens we rechtgekrabbeld zijn, staan we te springen om een nieuwe te krijgen. Deze heavy shit smaakt absoluut naar meer. In het verleden werden we al meermaals getroffen werden door een Raketkanon, en we kunnen Doodseskader alvast op hetzelfde brute schavotje plaatsen.

Binnenkort is debuutplaat MMXX: Year Zero beschikbaar. Misschien een ideetje voor onder de kerstboom, als je deze tenminste graag meteen in de fik ziet vliegen!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

49 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PAARD. - "Dentiste Virtuose"

‘And all that jazz…’ Vandaag de dag zijn de Broadway-vibes zoals John Kander ze ooit zo prachtig componeerde voor de wervelende musical…
LiveRecensies

Amenra @ OLT Rivierenhof: Schommelen tussen rust en chaos

Desolaat. Destructief. Demonisch. Kortrijkse postmetalband Amenra is het allemaal, maar daarnaast is het ook overgave, verlossing en verlichting. Met loodzware gitaren en…
LiveRecensies

Stadsmuzikantenfestival Tongeren: Muziek overwint regen

Nu de festivalzomer alsnog een mooi einde lijkt te krijgen, kon ook het Stadsmuzikantenfestival in Tongeren niet achterblijven. Zoals altijd presenteerde de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.