Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “GABOS”

© Denkraam

Intussen weten we al dat Tim De Gieter (gekend van onder andere Amenra en Every Stranger Looks Like You) en Sigfried Burroughs (gekend van onder andere PAARD en Kapitan Korsakov) twee muzikanten zijn die niet kunnen stilzitten. Toen ze in 2020 samen de studio indoken ontstond het uber brutale MMXX: Year Zero, een debuut-ep met cynische thema’s en een genadeloze sound die ons volledig overhoop haalde. Nu is het Belgische duo terug met “GABOS”.

“GABOS” (wat staat voor “Game Ain’t Based On Sympathy”) bouwt verder op 45, het cijfer dat staat voor de straatcultuur waarmee Doodseskader zich identificeert. Zelf beschrijven ze het als ‘Een affiliatie, een onbreekbare band die veel dieper gaat dan bloed. Weten dat hoe grimmig de dingen ook worden, je elkaars rug hebt.’. De intro van “GABOS” boezemt onmiddellijk een onheilspellend gevoel in. Laag gegrom neemt ons mee in het nummer dat al kort hierna ontploft en ons met trage, beukende drum en bas rake klappen uitdeelt. De klare vocalen geven je dan ook het gevoel alsof je in een ondergrondse boksmatch zit. Halverwege het nummer laat het duo even wat ademruimte. Hierdoor wordt de spanning enkel meer opgebouwd, waardoor het bloeddorstige einde nog moorddadiger klinkt. “GABOS” is het eerste nummer waarop de vocalen van beide heren te horen zijn, wat er mede voor zorgt dat dit een van hun sterkste nummers tot nu toe is. Samen met deze single bracht de band ook nog een cover van, jawel, Drake uit. Deze “Nonstop” kan je samen met “GABOS” beluisteren op alle streamingsites.

Zaterdag 19 maart is Doodseskader te zien op het Belgisch showcasefestival We Are Open 2022 in Trix. Wie dus zin heeft in een goeie whiplash zien we daar!

FacebookInstagramBandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

50 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 1): Kleine bui, veel vertier

De paasklokken luiden ook dit jaar het festivalseizoen mee op gang. In het oergezellige Schijndel opende Paaspop haar deuren voor tienduizenden festivalgangers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.