Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Doodseskader – “Lepers”

Over Doodseskader weten we nog niet zo veel. Over de drijvende kracht achter Doodseskader weten we wel wat meer. Deze drijvende kracht bestaat namelijk uit het duo Tim De Gieter en Sigfried Burroughs. Tim De Gieter kennen we van de Belgische postmetaltitanen Amenra, en Burroughs kennen we aan de andere kant van zijn talloze projecten waaronder: Kapitan Korsakov, The K. en Paard. Samen vormen ze sinds kort Doodseskader en vandaag kregen we hun eerste single, “Lepers”, te horen.

De single opent met gegrom die ons aan een luipaard doet denken. Al snel volgen de menselijke klanken van Burroughs zijn stem samen met een onheilspellende gitaar. Het bezwerende nummer verkoopt je een eerste mokerslag wanneer de gitaar na een grote minuut een eerste maal losgelaten wordt. Na twee minuten verkoopt diezelfde gitaar je nog een vernietigende klap; ditmaal is die klap een logge pletswals van een riff. Na drie minuten krijgen we wat rust, een ijzige stilte valt vooraleer Burroughs de stilte breekt met gebrul dat aan Death Grips doet denken. Hierna walst het nummer nog een minuut door. De riff die we die laatste minuut horen, doet ons ook wat denken aan de Belgische sludgekoningen Raketkanon. Sterk debuut van deze Doodseskader dat zijn naam helemaal waar maakt.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 september 2020

About Author

Jan-Willem Declercq


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief