Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rolling Blackouts Coastal Fever – “The Way It Shatters”

© CPU – Kris Kellens

Vorige plaat Sideways to New Italy uit de zomer van 2020 heeft Rolling Blackouts Coastal Fever amper live kunnen brengen of daar zijn de Australiërs alweer met een nieuwe plaat. Het kwintet uit Melbourne veroverde vier jaar geleden heel wat muziekharten met fabuleuze debuutplaat Hope Downs en strakke optredens in onder meer de Ancienne Belgique en op Pukkelpop. Met zijn aanstekelijke janglepop blies Rolling Blackouts Coastal Fever een frisse en aangename wind door het indielandschap en die windvlaag gaat gelukkig niet liggen. Op 6 mei brengt de band zijn derde album Endless Rooms uit en daaruit krijgen we met “The Way It Shatters” al meteen een leuke voorbode te horen.

Rolling Blackouts Coastal Fever bleef het afgelopen jaar niet bij de pakken zitten en probeerde zijn kenmerkende geluid wat op te frissen. Met succes, zo blijkt na enkele luisterbeurten van de eerste voorbode “The Way It Shatters”, want de groep klinkt op zijn nieuwe single directer en scherper dan ooit tevoren. De akoestische gitaar en drums hebben weliswaar nog steeds de kenmerkende ritmiek waarmee ze ons op hun eerste twee albums al konden bekoren, maar toch voelt het alsof ze hun succesformule nog wat hebben uitgepuurd en op scherp hebben gezet. De zang klinkt nog net dat tikkeltje frivoler en energieker, met als gevolg dat “The Way It Shatters” een heerlijk meeslepend nummer geworden is.

Endless Rooms verschijnt op 6 mei. Op dinsdag 21 juni speelt Rolling Blackouts Coastal Fever in de Brusselse Botanique.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1924 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever @ Botanique (Orangerie): Onbezorgd gitaarplezier

De voorbije weken werden we om de oren geslagen met festivalprikkels en dat zal er de komende weken niet minder op worden….
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.