Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Rich”

© James Brown

We keken al exact vier maanden uit naar het debuutalbum van Yard Act, maar helaas is er een en ander verschoven in de planning. Voorlopig lijkt het concert in Trix van 3 februari wel nog te zullen doorgaan. Allen tickets kopen dus, want Yard Act is de moeite. Dat konden we in november al eens live meemaken op Sonic City in Kortrijk. Yard Act is de zoveelste postpunkband uit de UK, maar ook zij weten ons nog te boeien. De jongens uit Leeds spelen niet het grote riffsspel, maar houden het bij grave ritmes, waar ze hun surreële songs overheen spreiden. Frontman James Smith lijkt zowel geïnspireerd door de zangstijl van Sleaford Mods als door de jolige comedy van Monty Python. Vorig jaar verscheen de ep Dark Days, wat het quartet een contract opleverde bij Island Records, het label van onder meer U2 en The Killers. De uitgave van The Overload is momenteel voorzien voor 21 januari.

Het belooft een eclectische combinatie te worden van oldschoolgeluid en hedendaagse klanken. We konden reeds smullen van de singles “The Overload”, “Land Of The Blind” en “Payday”. Zonder opdringen presenteren de Britten subtiel steeds nieuwe accentjes en invloeden. We moeten al Talking Heads aanhalen om hun vingervaardigheid mee te vergelijken. Op “Rich” worden enkele industriëlen ‘per ongeluk’ steenrijk, maar worden daarna snel angstig en gierig. Naar het einde toe illustreren dissonante toetsen en blazers de mentale toestand van het schizofrene personage. Het was cool geweest indien het stukje freejazz iets langer duurde, maar goed. Met de trekhengst “Rich” en de al gekende paradepaardjes, is de langspeler ongetwijfeld al rijk gevuld.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

161 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "Petroleum"

Een naam die steeds meer resoneert in de alternatieve muziekscène is ongetwijfeld Yard Act. Als we de recente singles van dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "Dream Job"

Het exuberante “The Trench Coat Museum” klonk eerder dit jaar alsof Yard Act zijn fans iets wou geven om ze even zoet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "The Trench Coat Museum"

‘Sounds like The Fall’ is bijna een mantra geworden voor Yard Act. Eerlijk is eerlijk, de sound van het viertal uit Leeds ligt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.