Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Land Of The Blind”

© James Brown

Er zijn al genoeg redenen om uit te kijken naar volgend jaar en ook bij Yard Act is dat het geval. Helemaal in het begin van het jaar, op 7 januari, brengt de groep namelijk debuutplaat The Overload uit. Die plaat is er toch eentje die je nu al mag noteren als ‘geanticipeerd’, want met ieder nummer dat de groep uitbrengt, stijgen de verwachtingen. Nadat we eerder al de titeltrack te horen kregen, is het nu de beurt aan “Land Of The Blind”.

“Land Of The Blind” is een erg rustig nummer geworden volgens de normen van Yard Act. Met de focus op een heerlijk dreigende, maar toch aanstekelijke baslijn, weet ook Yard Act op deze manier te overtuigen. Met een ‘papapapow’ in het begin, weet je dat het nummer ook zal blijven hangen, en zeker wanneer die wijze woorden later nog terugkeren in het refrein. De verhalende stijl van frontman James Smith geeft de single zijn postpunkinvloeden, maar het geheel lijkt allemaal zeer veel naar hiphop te neigen, al zijn er toch geen rhymes of spits te vinden. Met na twee minuten een speels intermezzo, hoor je dat de band weet waarmee ze bezig zijn. Dat wordt nog eens bevestigd op het eind door de subtiele gitaarsolo, die eigenlijk gewoon bovenop de baslijn komt die drie minuten lang voor de dynamiek zorgt. Alweer een boeiende song!

Op 14 november kan je de groep aan het werk zien op Sonic City in Kortrijk, op 3 februari komt de groep opnieuw naar België en kan je hen in Trix aan het werk kan zien.

Facebook / Twitter / Instagram

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yard Act - Where's My Utopia? (★★★★): Waar postpunk zijn grens bereikt, begint Yard Act

In een muzikaal spectrum dat overloopt van postpunk nieuwkomers die één voor één op de FM-golven surfen, weet Yard Act zich te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "When The Laughter Stops" (feat. Katy J Pearson)

Yard Act is zo’n band die het heeft. Wat dat juist inhoudt, weten we niet, maar Yard Act heeft het dus. Hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "We Make Hits"

Al van bij de eerste single uit het tweede album van Yard Act werd het duidelijk dat ze meer dan waarschijnlijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.