Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “The Overload”

© James Brown

Het gaat hard voor Yard Act. Begin dit jaar brachten de heren nog een verrassend sterke ep uit met Dark Days, waarna ze werden uitgenodigd om een krabbel te zetten bij Island Records. Dat de band tekent bij het platenlabel van onder andere The Killers en Fall Out Boy is verrassend, maar zo kunnen we zeker stellen dat Yard Act heel groot zal worden. Dat moet beginnen met “The Overload”, een eerste single uit de gelijknamige plaat die op 7 januari 2022 al meteen het beste album van het jaar kan opleveren wanneer dat jaar nog maar begonnen is.

De band legt de lat voor die plaat namelijk heel hoog met “The Overload”. Een afwisseling tussen speelse postpunk en een aanstekelijk catchy refrein geeft Yard Act de ademruimte om zowel te experimenteren als groots te klinken. We horen frontman James Smith zweven tussen parlando en melodie in zijn vocalen, waarmee hij een midden vormt tussen Kasabian en The Streets, maar dan met invloeden van Sleaford Mods en IDLES. Je leest het dus goed: Yard Act haalt de inspiratie overal vandaan, en gooit die inspiratie in een blender om er geweldige muziek van te maken. “The Overload” kan de doorbraak zijn, en als deze het niet is, dan maar de volgende single; het talent is namelijk in overvloed aanwezig.

Yard Act speelt op zondag 14 november op Sonic City en op 3 februari in Trix.

Facebook / Twitter / Instagram

3437 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yard Act - The Overload (★★★★): Groovy postpunk met sarcasme als leidraad

Bijna op de kop één jaar geleden stormde Yard Act met veel bravoure en een gezonde portie arrogantie de postpunk- en gitaarwereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Rich"

We keken al exact vier maanden uit naar het debuutalbum van Yard Act, maar helaas is er een en ander verschoven in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.