Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Payday”

© James Brown

Op onze watchlist van opkomend gitaargeweld staan de postpunkers van Yard Act al even te pronken, maar sinds kort staan ze ook met stip bovenaan. Hun sound is nochtans heel erg simpel: vettige bas, parlando (bij momenten zelfs bijna hiphop) van de frontman en groovy drums en gitaren. Die combinatie van instrumentatie vertaalde zich de afgelopen weken en maanden al in twee buitengewoon boeiende singles, met name “The Overload” en “Land of the Blind“, dus mag het geen verrassing zijn dat we meer dan blij waren toen er plotseling een nieuw exemplaar op de streamingdiensten verscheen.

Ondanks hun eenvoudige sound is “Payday” allerminst een kopie van de vorige twee singles geworden. Integendeel zelfs, want waar “The Overload” vooral dansbaar en energiek was en “Land of the Blind” trager en dreigender, is “Payday” iets tussen de twee in. Zoals gewoonlijk schopt frontman James Smith al verhalend tegen de schenen van de rijken en klinkt de bas lekker vettig in de oren, terwijl gitarist Sam Shipstone rustig z’n ding doet. De song is strak, catchy, intens en scherp. Ook de derde single van hun opkomend album is met andere woorden een schot recht in de roos.

De debuutplaat van Yard Act is te beluisteren vanaf 7 januari, waarna ze hem op 3 februari komen voorstellen in Trix.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Interpol @ Ancienne Belgique (AB): Nieuws bedolven onder oude parels

De New Yorkse postpunkers van Interpol hebben al heel wat optredens in de Lage Landen op hun teller staan, maar de laatste…
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…
LiveRecensies

Geese @ Wilde Westen (De Kreun Café): Succesvolle eerste stap op Europese bodem

Na de lovende kritieken die Geese kreeg na hun verrassende debuutalbum vorig jaar, was het gisteren eindelijk tijd om dat talent ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.