Muzieknieuwtjes

PinkPantheress is BBC Sound of 2022!

De teerling is geworpen. Vandaag maakte de Britse openbare omroep bekend dat PinkPantheress zich voortaan BBC Sound of 2022 mag noemen! In december maakte de BBC de longlist voor 2022 bekend met de artiesten die volgens hen het jaar zullen kleuren en grote kans maken op een doorbraak. Eerdere winnaars van de roemrijke titel zijn Adele, Celeste, Sam Smith en Michael Kiwanuka, om maar aan te tonen dat de BBC Sound of een zekere prestige met zich meedraagt.

Dit jaar mag dus TikTok-fenomeen PinkPantheress met de eer gaan lopen en dat komt niet echt als een verrassing. Het afgelopen jaar scoorde de Britse enkele internethits en de hype rond Victoria Beverley Walker zal zo snel ook niet gaan liggen. Haar eerste project to hell with it verzamelde in enkele maanden tijd honderden miljoenen streams en met haar hybride mix van verschillende genres wordt ze her en der geprezen als de stem van de jonge generatie. Benieuwd of ze haar pijlsnelle opmars dit jaar gaat kunnen verder zetten, maar de sterren staan in ieder geval bijzonder gunstig voor haar. De tweede plaats is dit jaar weggelegd voor indie-duo Wet Leg, terwijl popzangeres Mimi Webb de top drie vervolledigt. De top vijf wordt afgerond met de Londense Lola Young op plaats vier en drill-klepper Central Cee op plaats vijf. Ook van hen zullen we de komende jaren nog heel wat horen.

1572 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2022 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook…
Muzieknieuwtjes

Pa Salieu is BBC Sound of 2021!

Adele, Ellie Goulding, Michael Kiwanuka, Years & Years, Celeste … het lijstje van ‘BBC Sound Of…’ winnaars leest als een boeklezing van…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2021 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hen tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.