FeaturesMuzieknieuwtjes

The Last Dinner Party is BBC Sound of 2024!

© CPU – Nathan Dobbelaere

De knoop is officieel doorgehakt en iedereen mag het weten. Een 136-koppige vakjury bestaande uit artiesten (waaronder kleppers als Florence + The Machine, Jorja Smith en PinkPantheress), journalisten, managers en experts koos voor The Last Dinner Party als BBC Sound Of 2024. Dat het kwintet als winnaar uit de bus komt, hoeft allesbehalve te verrassen, want het afgelopen jaar braken de dames al helemaal door dankzij hun catchy debuutsingle “Nothing Matters“. De hype die rond The Last Dinner Party hing werd de laatste maanden alleen nog maar groter en dat zag je ook aan het snelheid waaraan de allereerste eigen Europese tour uitverkocht geraakte. In amper enkele minuten waren alle tickets de deur uit en dan moet het langverwachte debuutalbum Prelude to Ecstasy (met producer James Ford achter de knoppen) nog verschijnen in februari. 2024 wordt met andere woorden een jaar waar je moeilijk om The Last Dinner Party heen zal kunnen.

De podiumplaatsen zijn dit jaar weggelegd voor de charmante popzangeres Olivia Dean (zilver) en de Zuid-Koreaanse dj Peggy Gou (brons). De top vijf wordt vervolledigd door het Zuid-Afrikaanse fenomeen Tyla (vierde plaats) en de soulstem van Elmiene (vijfde plaats).

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Last Dinner Party @ Botanique (Orangerie): Volgens recept

The Last Dinner Party had amper een nummer nodig om de wereld aan haar voeten te krijgen. Het vijftal had dan wel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Last Dinner Party - Prelude to Ecstacy (★★★★½): Binnenkomen door de grote poort

BBC Sound of 2024, een waslijst aan bookings voor de grote festivalpodia en een handvol singles die stuk voor stuk smakelijk werden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Last Dinner Party - "Caesar On A TV Screen"

Een van de allerheetste nieuwe bands van 2023? Dat was ongetwijfeld The Last Dinner Party. Het Britse vijftal speelde vorig jaar al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.