Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKA twigs – “Measure of a Man” (feat. Central Cee)

© CPU – Joost Van Hoey

FKA twigs brengt na bijna een jaar nog eens een nieuw nummer uit. De Britse is een van de eigenzinnigste en creatiefste zielen in het poplandschap en slaagt er keer op keer in om vernieuwend en spannend uit de hoek te komen. Haar laatste worp MAGDALENE was een betoverende en indrukwekkende plaat en prijkte in 2019 in heel wat eindejaarslijsten op de hoogste positie. Stilzitten zit er bij FKA twigs nooit echt in en zo werkte ze tijdens de lockdown met een aantal artiesten, waaronder Dua Lipa en Headie One, samen. Voor haar nieuwe single “Measure of a Man” sloeg ze deze keer de handen in elkaar met Central Cee, een van de sensaties van het moment.

“Measure of a Man” is jammer genoeg geen voorbode van een nieuw project, maar is wel onderdeel van de soundtrack van de filmblockbuster The King’s Man. Het nummer is voor FKA twigs’ normen vrij toegankelijk, al slaagt ze er wel in om trouw te blijven aan haar eigen karaktervolle geluid. Vooral vocaal maakt ze een enorm sterke indruk met een aantal sublieme uithalen en een formidabele stemcontrole. De strijkers voorzien “Measure of a Man” op hun beurt van een grootsheid die het nummers zelfs een beetje Bond-vibes geven. Op het einde mag Central Cee nog zijn steentje bij dragen met een strofe en doet dat met een meeslepende flow die het nummer zeker ten goede komt. Een geslaagde samenwerking waar beide artiesten zeer goed tot hun recht komen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1677 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Central Cee @ Trix: Cee om te zien

Central Cee was gisteren in het land en dat met sjokvolle avond voor de boeg. Niet alleen stonden er twee uitverkochte Trix-concerten…
AlbumsRecensies

Central Cee - No More Leaks (★★★½): De States als volgende stap?

Leaks. Ze zijn vandaag de dag naar alle waarschijnlijkheid de ergste nachtmerrie van rappers. Bij de West-Londense drillrapper Central Cee gingen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Yung Lean - "Lazy Summer Day" & "Chinese Restaurant"

Yung Lean rust niet op zijn lauweren en heeft alweer vers materiaal klaar. De Zweedse rapper was een van de eerste artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.