Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Wet Leg – “Too Late Now” & “Oh No”

Wet Leg moet zowat de grootste indie-hype van 2021 zijn. Het Britse duo heeft nog maar twee nummers op de teller, maar maakte daarmee dusdanig veel indruk dat haast iedereen het over de twee lijkt te hebben. Het opmerkelijke succes begon in juni met debuutsingle “Chaise Longue“, waarmee Wet Leg het zelfs redelijk hoog in de Amerikaanse rockcharts schopte. Opvolger “Wet Dream” volgde enkele maanden later en werd minstens even euforisch onthaald door de vakpers en hun steeds groter wordende fangemeenschap. Naast een uitgebreide Europese tour kondigden ze vandaag ook hun debuutplaat Wet Leg aan, die op 8 april in de rekken te vinden zal zijn. Om dat goede nieuws nog wat meer in de verf te zetten, krijgen we daar vandaag maar liefst twee voorbodes uit te horen.

“Too Late Now” werd door het duo naar voor geschoven als de leadsingle, een keuze die we maar al te goed begrijpen. Muzikaal en tekstueel zit het nummer immers erg sterk in elkaar en met een sterke opbouw blijft de spanningsboog steeds gespannen. Vooral op het einde rammelt Wet Leg er heerlijk op los en gaat de pulserende baslijn op een machtige manier op in het geheel. “Too Late Now” is bovendien heel catchy en kan rechtstreeks de radioplaylist in. Toch zijn we vooral onder de indruk door wat we op “Oh No” te horen krijgen. De gitaren zitten lekker droog in de mix en ratelen zich hun weg door het nummer. Het refrein is rechttoe rechtaan zonder al te veel tierlantijntjes en net daardoor blijft “Oh No” zo snel hangen. De lat ligt dankzij deze twee voorbodes enorm hoog voor de rest van het album, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Wet Leg niet zal teleurstellen.

Op zondag 15 mei staat Wet Leg in de Rotonde (Botanique) in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1476 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2022 (deel 1)

De eerste week van het jaar loopt alweer zijn einde tegemoet en dat betekent dat we dit jaar nog heel wat weken…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2022 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.