Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Wet Leg – “Too Late Now” & “Oh No”

Wet Leg moet zowat de grootste indie-hype van 2021 zijn. Het Britse duo heeft nog maar twee nummers op de teller, maar maakte daarmee dusdanig veel indruk dat haast iedereen het over de twee lijkt te hebben. Het opmerkelijke succes begon in juni met debuutsingle “Chaise Longue“, waarmee Wet Leg het zelfs redelijk hoog in de Amerikaanse rockcharts schopte. Opvolger “Wet Dream” volgde enkele maanden later en werd minstens even euforisch onthaald door de vakpers en hun steeds groter wordende fangemeenschap. Naast een uitgebreide Europese tour kondigden ze vandaag ook hun debuutplaat Wet Leg aan, die op 8 april in de rekken te vinden zal zijn. Om dat goede nieuws nog wat meer in de verf te zetten, krijgen we daar vandaag maar liefst twee voorbodes uit te horen.

“Too Late Now” werd door het duo naar voor geschoven als de leadsingle, een keuze die we maar al te goed begrijpen. Muzikaal en tekstueel zit het nummer immers erg sterk in elkaar en met een sterke opbouw blijft de spanningsboog steeds gespannen. Vooral op het einde rammelt Wet Leg er heerlijk op los en gaat de pulserende baslijn op een machtige manier op in het geheel. “Too Late Now” is bovendien heel catchy en kan rechtstreeks de radioplaylist in. Toch zijn we vooral onder de indruk door wat we op “Oh No” te horen krijgen. De gitaren zitten lekker droog in de mix en ratelen zich hun weg door het nummer. Het refrein is rechttoe rechtaan zonder al te veel tierlantijntjes en net daardoor blijft “Oh No” zo snel hangen. De lat ligt dankzij deze twee voorbodes enorm hoog voor de rest van het album, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Wet Leg niet zal teleurstellen.

Op zondag 15 mei staat Wet Leg in de Rotonde (Botanique) in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1986 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Harry Styles @ Festivalpark Werchter: Oase van liefde

De kassa in Werchter rinkelde de afgelopen weken aan recordsnelheid. Waar levende legende Bruce Springsteen TW Classic vorige week op minder dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iguana Death Cult – “Oh No”

Een van de spannendste bands uit Nederland komt op 12 mei met een derde album op de proppen. Echo Palace verschijnt via…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.