Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Wet Leg – “Too Late Now” & “Oh No”

Wet Leg moet zowat de grootste indie-hype van 2021 zijn. Het Britse duo heeft nog maar twee nummers op de teller, maar maakte daarmee dusdanig veel indruk dat haast iedereen het over de twee lijkt te hebben. Het opmerkelijke succes begon in juni met debuutsingle “Chaise Longue“, waarmee Wet Leg het zelfs redelijk hoog in de Amerikaanse rockcharts schopte. Opvolger “Wet Dream” volgde enkele maanden later en werd minstens even euforisch onthaald door de vakpers en hun steeds groter wordende fangemeenschap. Naast een uitgebreide Europese tour kondigden ze vandaag ook hun debuutplaat Wet Leg aan, die op 8 april in de rekken te vinden zal zijn. Om dat goede nieuws nog wat meer in de verf te zetten, krijgen we daar vandaag maar liefst twee voorbodes uit te horen.

“Too Late Now” werd door het duo naar voor geschoven als de leadsingle, een keuze die we maar al te goed begrijpen. Muzikaal en tekstueel zit het nummer immers erg sterk in elkaar en met een sterke opbouw blijft de spanningsboog steeds gespannen. Vooral op het einde rammelt Wet Leg er heerlijk op los en gaat de pulserende baslijn op een machtige manier op in het geheel. “Too Late Now” is bovendien heel catchy en kan rechtstreeks de radioplaylist in. Toch zijn we vooral onder de indruk door wat we op “Oh No” te horen krijgen. De gitaren zitten lekker droog in de mix en ratelen zich hun weg door het nummer. Het refrein is rechttoe rechtaan zonder al te veel tierlantijntjes en net daardoor blijft “Oh No” zo snel hangen. De lat ligt dankzij deze twee voorbodes enorm hoog voor de rest van het album, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Wet Leg niet zal teleurstellen.

Op zondag 15 mei staat Wet Leg in de Rotonde (Botanique) in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
InstagramLiveRecensies

Wet Leg @ Les Nuits Botanique (Grand Salon): De hype waard?

Het verhaal van Wet Leg leest als een sprookje. De band bracht debuutsingle “Chaise Longue” midden in de coronapandemie uit, en net…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wet Leg - Wet Leg (★★★½): De vloek van de hype gedeeltelijk overleefd

In de zomer van 2018 staan Rhian Teasdale en Hester Chambers op de festivalweide van End of the Road in het Engelse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.