Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2022 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook de maand waarin de BBC met zijn Sound Of-lijst een blik werpt op de toekomst. De afgelopen jaren kwamen onder meer Adele, Celeste, Sigrid, Michael Kiwanuka en HAIM als winnaar uit de bus en zagen ze dankzij de roemrijke titel hun carrière in een stroomversnelling komen. Dit jaar viert BBC Sound Of hun twintigste editie en ook deze keer houdt de 133-koppige jury de vinger aan de pols. Dit jaar zetelen in de jury trouwens ook weer een paar bekende koppen zoals Elton John, Billie Eilish, Ed Sheeran, Charli XCX, Foals en Jorja Smith.

Ook in deze lichting zijn er weer heel wat vrouwen die de lijst sieren en het zijn niet de minsten. Het indie-duo Wet Leg werd zowat de nieuwkomer van het jaar binnen hun genre, Mimi Webb scoorde met haar single “Good Without You” een ferme hit in het Verenigd Koninkrijk en de Nigeriaanse Tems betovert met de ep If Orange Was a Place ondertussen al meer dan zes miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Daarnaast schopten ook de twee popdarlings Baby Queen en Lola Young, de Zuid-Londense rapster ENNY en de betoverende Priya Ragu het op de roemrijke lijst. Tot de kring van topfavorieten hoort echter TikTok-sensatie PinkPantheress, die dankzij haar korte en meeslepende nummers een gigantische fanbase aan het uitbouwen is. De andere topfavoriet van deze lichting is de Londense grime-artiest Central Cee, die dit jaar zijn grote doorbraak jaar kende en recent nog samenwerkte met FKA twigs. De grote outsiderrol is deze keer weggelegd voor Yard Act, maar ook zij lieten de afgelopen maanden heel wat veelbelovende nummers op ons. Wie zich uiteindelijk mag kronen tot winnaar, komen we begin januari te weten.

Maak vandaag kennis met de supersterren van de toekomst:

Baby Queen (UK)

Central Cee (UK)

ENNY (UK)

Lola Young (UK)

Mimi Webb (UK)

PinkPantheress (UK)

Priya Ragu (UK)

Tems (NG)

Wet Leg (UK)

Yard Act (UK)

1476 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yard Act - The Overload (★★★★): Groovy postpunk met sarcasme als leidraad

Bijna op de kop één jaar geleden stormde Yard Act met veel bravoure en een gezonde portie arrogantie de postpunk- en gitaarwereld…
Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2022 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘Grote Beren van Morgen’, van wie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Central Cee - "Retail Therapy"

Central Cee is een van de grootste en bekendste hypes in de hedendaagse hiphopwereld. De Britse knaap van 23 heeft met zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.