Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef – “Fire”

© Nathan Dunphy

Schotse sad boy crooner Joesef dropte in 2019 het heerlijk trieste “Limbo”. Het werd het startschot van een vliegensvlugge klim naar succes, die Joesef meteen omdoopte van barman naar opkomende superster. De jonge Schot trok vervolgens met een handjevol melancholische nummers half Europa door, waarbij ook onze geliefde Botanique niet werd overgeslagen. Ook met de daaropvolgende singles “I Wonder Why”, “The Sun Is up Forever” en ep Does It Make You Feel Good? bleef Joesef steeds zijn beloftevolle status verzilveren.

‘Sad boy songs’ werden al snel een echt Joesef-merk, met zijn intieme zielenroerselen als centraal vertrekpunt. Toch werd zijn hartzeer altijd verpakt in zalvende, zachte melodieën die ons als een warme avondzon toelachten. Zijn laatste nummers waren zelfs opvallend funky gericht, met een heel arsenaal aan euforische trompet- en vioolklanken die meteen een extra poppy dimensie toevoegden. De disco-euforie die Joesef meer en meer op de voorgrond duwde, maakte ons des te nieuwsgieriger naar wat de Schot uit zijn muzikale mouw zou schudden. Op zijn nieuwste worp “Fire” verzoent Joesef de melancholie en euforie op de meest gelukzalige manier.

“Fire” is – hoe kan het ook anders – opnieuw een inkijk in Joesefs gebroken hartengalerij. Met een uiterst zwoel gitaarspel als achtergrond vertelt hij hoe hij zijn liefdevolle herinneringen in de fik steekt, maar toch ook blijft hangen in de overblijvende rookresten, als een soort laatste herinnering. De melodie brengt ons automatisch mee naar Joesefs nostalgische herinneringen en ontvouwt zich als een laidback, dronken waas. Opnieuw zijn het de dramatische strijkers op de achtergrond die het nummer mooi laten openbloeien en ons ook mee die gelukzalige sfeer intrekken. Joesefs zalvende stemgeluid drukt ons een extra pleister op het hart.

We willen de Schot uiteraard geen ongeluk toewensen, maar dat wordt bijzonder lastig als zijn hartzeer altijd zo wonderlijk blijft klinken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef feat. Loyle Carner - "I Wonder Why"

Schotland en Engeland slaan de handen in elkaar voor een heerlijke single. Joesef uit Glasgow – de sad boy met soul –…
FeaturesInterviews

Interview Joesef: ‘Uiteindelijk is het allemaal verheerlijkte karaoke’

De 24-jarige Joesef bracht zijn eerste nummer amper een jaar geleden uit, maar sindsdien zette hij al grote stappen in zijn carrière….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef - "The Sun Is Up Forever"

Joesef zette aan het begin van 2019 zijn eerste stapjes in de muziekscene, al is ‘stapjes’ wat te bescheiden verwoord. De man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.