Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef feat. Loyle Carner – “I Wonder Why”

Schotland en Engeland slaan de handen in elkaar voor een heerlijke single. Joesef uit Glasgow – de sad boy met soul – bracht vorig jaar zijn indrukwekkende debuut-ep Play Me Something Nice uit. Hij kwam die daarna voorstellen aan zijn bescheiden Belgische fanclub in de Botanique en maakte toen ook tijd voor een interessant interview. Voor zijn nieuwste nummer riep hij de hulp in van niemand minder dan de Londense hiphopartiest Loyle Carner. Minder dan een jaar geleden stond Joesef nog in zijn voorprogramma en nu wist hij hem te strikken voor een samenwerking.

Gezien beide mannen barsten van het talent, waren de verwachtingen hooggespannen. “I Wonder Why” lost die gelukkig probleemloos in. Soul en r&b komen samen in een geheel dat ons vanaf de eerste noot helemaal week maakt. Het nummer is overduidelijk van de hand van Joesef: zijn fluweelzachte instrumentatie en melancholische teksten zijn intussen duidelijk herkenbaar. Loyle Carner doet ergens halverwege zijn duit in het zakje met welgekomen oprechte woorden die het nummer extra boeiend maken. Strijkers sluiten de single rustig af, maar wij kunnen niet snel genoeg op de repeatknop duwen. Dit duo mag vaker samen de studio inkruipen.

Joesef: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Loyle Carner: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Loyle Carner @ Ancienne Belgique (AB): Een hart van goud

Er hing gisteren heel wat liefde in de lucht in dé concertzaal aan de Anspachlaan. De oorzaak van zoveel liefde en gelukzaligheid?…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Joesef - Permanent Damage (★★★½): Exploratie van het tijdelijke en het permanente

Waar muziek voor sommigen puur en alleen een vorm van vermaak is, functioneert het voor anderen ook als een therapeutisch middel. Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef - “Borderline”

Het nieuwe jaar rustig beginnen zit er niet in voor Joesef. Eind volgende week verschijnt het langverwachte debuutalbum van onze favoriete Schotse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.