banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef feat. Loyle Carner – “I Wonder Why”

Schotland en Engeland slaan de handen in elkaar voor een heerlijke single. Joesef uit Glasgow – de sad boy met soul – bracht vorig jaar zijn indrukwekkende debuut-ep Play Me Something Nice uit. Hij kwam die daarna voorstellen aan zijn bescheiden Belgische fanclub in de Botanique en maakte toen ook tijd voor een interessant interview. Voor zijn nieuwste nummer riep hij de hulp in van niemand minder dan de Londense hiphopartiest Loyle Carner. Minder dan een jaar geleden stond Joesef nog in zijn voorprogramma en nu wist hij hem te strikken voor een samenwerking.

Gezien beide mannen barsten van het talent, waren de verwachtingen hooggespannen. “I Wonder Why” lost die gelukkig probleemloos in. Soul en r&b komen samen in een geheel dat ons vanaf de eerste noot helemaal week maakt. Het nummer is overduidelijk van de hand van Joesef: zijn fluweelzachte instrumentatie en melancholische teksten zijn intussen duidelijk herkenbaar. Loyle Carner doet ergens halverwege zijn duit in het zakje met welgekomen oprechte woorden die het nummer extra boeiend maken. Strijkers sluiten de single rustig af, maar wij kunnen niet snel genoeg op de repeatknop duwen. Dit duo mag vaker samen de studio inkruipen.

Joesef: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Loyle Carner: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef - "Fire"

Schotse sad boy crooner Joesef dropte in 2019 het heerlijk trieste “Limbo”. Het werd het startschot van een vliegensvlugge klim naar succes,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swindle - "LOST" (feat. Loyle Carner, Kojey Radical & JNR Williams)

Swindle is zo iemand die je gerust als een superproducer mag omschrijven. De Brit uit Zuid-London heeft een voorliefde voor jazz, reggae,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.