Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef – “The Sun Is Up Forever”

Joesef zette aan het begin van 2019 zijn eerste stapjes in de muziekscene, al is ‘stapjes’ wat te bescheiden verwoord. De man uit Glasgow wist zijn allereerste concert uit te verkopen zonder op voorhand ook maar één nummer te releasen. Hij bracht vervolgens zijn debuut-ep uit en heeft ook al een eerste Europese minitour achter de kiezen. Toch blijft de Schot niet op zijn lauweren rusten en besloot hij ons vandaag te verrassen met zijn tweede single van 2020.

“The Sun Is Up Forever” klinkt anders dan zijn voorgaande werk. Zijn ontroerende eigenheid dringt minder door en dat merken we vooral in het bijzonder poppy refrein. Dat geeft de single een radiovriendelijk karakter, maar is voor fans van het eerste uur toch even wennen. In plaats van hartverdriet dat met elke nieuwe frase inslaat als een bliksemschicht, horen we hier een gemoedelijker liedje. Dat past perfect in de sad disco-sfeer die hij tijdens zijn optreden in de Botanique neerzette. Het is leuk om eens zorgeloos te kunnen dansen op een Joesef-nummer, maar toch beviel de rest ons meer. Thematisch volgt het alleszins perfect het stramien van zijn verwerkingsproces: op de ep Play Me Something Nice werden we om de oren geslagen met heartbreak tunes, de valentijnssingle “Think That I Don’t Need Your Love” zong al een ander liedje en nu horen we de woorden ‘All I really need is me’. Dus wat volgt hierna? Een nieuwe liefde?

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef - "Joe"

Sad boy-muziek; inmiddels is dit allang geen nieuw genre meer en zien we ontzettend veel zangers opduiken die binnen dit genre opereren….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef - "East End Coast"

Dat de Schotse Joesef fan is van een gezellig weemoedige soulpopsong hoeven we je ondertussen niet meer uit te leggen. Wie de…
InstagramLiveRecensies

Joesef @ Ancienne Belgique (AB Club): Gedeelde hoop en hartzeer

Heel wat fijne muziek gisteren in de hoofdstad. In de inkomhal van de Brusselse Ancienne Belgique stroomde een uitgelaten menigte toe voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.