Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef – “Borderline”

© CPU – Larissa Zenner

Het nieuwe jaar rustig beginnen zit er niet in voor Joesef. Eind volgende week verschijnt het langverwachte debuutalbum van onze favoriete Schotse sad boy, en in het voorjaar gaat de singer-songwriter op tour om Permanent Damage live ten gehore te brengen. In de afgelopen maanden heeft hij ons al warm gemaakt met een ode aan thuisstad Glasgow in de vorm van “East End Coast” en het betekenisvolle “Joe”, maar op nieuwjaarsdag bracht Joesef ons nog een laatste voorproefje voorafgaand aan de release van zijn eerste langspeler.

Net zoals veel andere artiesten tegenwoordig doen, heeft Joesef ons de afgelopen weken al het een en ander laten horen van “Borderline”. Die korte stukjes waren al veelbelovend, maar het volledige nummer stelt gelukkig niet teleur. Hoewel er hier op muzikaal niveau net als op “Just Come Home With Me Tonight” niet heel veel gebeurt, verveelt “Borderline” in tegenstelling tot die andere single ons niet. Joesef weet ons namelijk volledig mee te sleuren in de complexiteiten van een relatie terwijl je allebei met mentale problemen kampt. De hoeveelheid emotie die in zijn melancholische stem te horen is, slaagt erin om ons moeiteloos te raken, en de manier waarop hij deze problemen exploreert, is eerlijk en herkenbaar. “Borderline” is ongetwijfeld een nummer waar anderen steun in zullen vinden en nog een reden om ons te verheugen op Permanent Damage.

Op 13 januari brengt Joesef zijn debuut Permanent Damage uit. Op vrijdag 14 april komt de Schotse singer-songwriter het album voorstellen in de Brusselse Botanique.

Facebook / Instagram

https://m.soundcloud.com/joesefjoesefjoesef/borderline

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

250 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
LiveRecensies

Joesef @ Botanique (Orangerie): Pastel, soul en groovy

Slechts weken vooraleer de coronapandemie genadeloos de wereld achter slot en grendel duwde, speelde Joesef in Botanique en gisteren stond de Schot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tove Lo - "Borderline"

De Zweedse popgodin Tove Lo heeft zich de afgelopen jaren telkens bewezen als een van ’s werelds sterkste popacts en beloofde eind…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Joesef - Permanent Damage (★★★½): Exploratie van het tijdelijke en het permanente

Waar muziek voor sommigen puur en alleen een vorm van vermaak is, functioneert het voor anderen ook als een therapeutisch middel. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.