Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KEG – “Presidential Walk”

© Katie Allen

Als je met zeven in een band speelt, dan kan het ofwel een grote kakofonie worden, ofwel een erg dynamisch geheel. Bij KEG bevindt de sound zich in het midden, want de groep brengt postpunk met een grote portie durf, die natuurlijk gepaard gaat met de nodige chaos. Debuutsingle “Heyshaw” was al een overtuigende binnenkomer en opvolger “Presidential Walk” bewijst nog maar eens het talent van de groep. Het mag dan ook geen wonder zijn dat ze vanavond Squid mogen supporten. Hun eerste ep Assembly verschijnt op 22 oktober en dat belooft een straf werkje te worden.

Al van zodra de hoekige drums op ons worden afgevuurd, weet je dat KEG hier een superstrak nummer gaat serveren. Als het gitaarwerk ons dan ook nog eens zo intens en catchy dooreenschudt, ben je van begin tot eind helemaal mee. De intensiteit waarmee de frontman Albert Haddenham zijn lyrics spuwt, geeft de manische sfeer nog wat extra cachet. Ook de trombone die als een dreigende extra het geheel opfleurt, geeft een leuke dynamiek doorheen de song. KEG is een talentvolle band en de grootste rammeling op het eind bewijst dat eens te meer.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3135 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle KEG - "Heyshaw"

Het zevenkoppige KEG is nog maar aan hun allereerste officiële single toe, maar laat al meteen een stevige indruk na. Oorspronkelijk uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.