Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KEG – “Quip Quash”

© Katie Allen

Een van de grootsten zijn ze niet, maar in het zog van bands als Opus Kink is KEG toch wel een van de opvallendste nieuwelingen binnen de recentste postpunkrevival. Al te serieus neemt de band zichzelf ook niet, wat hen muzikaal alleen maar ten goede komt. Knotsgekke structuren, geluiden en teksten zijn zowat de bouwstenen van elk nummer van het collectief, wat maakt dat ze er ook steeds heel makkelijk van tussen uit schieten. Live klinkt dat dan zelfs nóg absurder dan op plaat en dat zal vermoedelijk ook wel het geval zijn met de nieuwste single “Quip Quash”, die perfect aansluit bij de rest van het repertoire.

Voor “Quip Quash” past het zevental namelijk weer fijntjes dezelfde formule toe, al houden ze het wel zeer kort en bondig. Op de twee minuten die de single lang is, hebben de vreemde vocals namelijk zoals gewoonlijk vrij spel, terwijl er enkele bizarre synths en hoekige riffs tussenin zweven. De single is bijzonder snel en energiek (het doet in dat opzicht wel sterk denken aan debuutsingle “Heyshaw”), maar blinkt dus vooral opnieuw uit met zijn bevreemdende karakter. De hype rond de band begint meer en meer te groeien en “Quip Quash” is een nieuwe bevestiging dat dat niet meer dan terecht is.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

164 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fold Paper - "Nothing To Report"

Met de doorbraken van bands als black midi en Squid, was het geen verrassing dat heel wat nieuwe bands zouden meesurfen op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tramhaus - "Beech"

Tramhaus telt evenveel leden als een hand vingers heeft. Vingers om af te likken wel; de band kopieerde haar naam van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.