FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Clockworks, STAKE, KEG en meer gitaarnamen naar Dour 2023!

© CPU – Mathias Verschueren

Dour komt komende zomer met een gloednieuw podium waar de gitaarharten sneller van zullen slaan. Le Garage moet de nieuwe bakermat worden voor iedereen die gitaarmuziek de afgelopen jaren wat miste op het Waalse festival. Met een capaciteit van een kleine duizend man is het meteen de kleinste tent van heel het festivalterrein en geeft het op die manier een leuke clubsfeer. De line-up heeft alvast voor iedere gitaarliefhebber wel wat wils. Zo komt op donderdag 13 juli vooral de iets hardere gitaarliefhebber aan zijn trekken met de komst van de Amerikaanse metalband Attila, de Franse cyberpunkband Punish Yourself en Tagada Jones uit Rennes. Verder op de menu op donderdag in Le Garage: de Portugese band Devil in Me, de Belgische metalcoreband Do or Die uit Mons, de Antwerpse band Fatal Move en de Zweden van Thrown.We mogen hopen dat de tent na de eerste dag nog rechtstaat, want dan maken onder meer de Ierse band The Clockworks, de Canadese groep PyPy en metalcore band Structures hun opwachting in Le Garage. De Belgen van Black Mirrors, de Spaanse band Dame Area, de Luikse nugaze Eosine en de Fransmannen Stuffed Foxes (een band met drie gitaristen) tekenen ook present op de Dour-vrijdag.

Ook op zaterdag gaat er stevig gebeukt worden in Le Garage. Voor STAKE wordt het de eerste keer sinds 2016 dat ze nog eens op het Waalse festival mogen spelen, terwijl Hangman’s Chair uit Parijs en de Amerikaanse hardcorepunkband Show Me The Body voor het eerst naar het festival afzakken. Verder gaan de hoofden stevig op en neer gekletst kunnen worden tijdens de sets van Birds in Row, Klakmatrak, Lethvm, Wiegedood en Wyatt E. Op de slotdag wat minder hevigheid dan de dagen voordien, al wil dat niet zeggen dat het aan intensiteit zal ontbreken. Daar zorgen enerzijds de Britse bands KEG en Lambrini Girls voor en anderzijds groepen als de Amsterdamse band Ambassade, The Psychotic Monks, Lebanon Hanover, Omni Selassi en Stakattak. De versterkers zullen vier dagen overuren draaien in Le Garage, zoveel staat vast. Ook buiten Le Garage kom je als gitaarliefhebber aan je trekken met dEUS, Phoenix, The Soft Moon, Boy Harsher,  Men I Trust en La Femme. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Dour vindt in 2023 plaats van 12 tot en met 16 juli. De ticketverkoop is inmiddels van start gegaan. Meer informatie vind je op de website van het festival. De dagindeling vind je onderaan.

Een overzicht per dag (nieuwe namen in het vet):

Woensdag 12 juli: Boys Noize – Di-Meh – Khali – Klangkuenstler – L’impératrice – Malaa – Mama Snake – Nico Moreno – Zola

Donderdag 13 juli: Andy C – Attila – Devin in MeDo or DieFatal Move – Hedex feat. MC Skywalker – Kim Ann Foxman – Maureen – Meryl – MEUTE – Pongo – Punish Yourself – Rezz – Tagada Jones – The Blaze – Thrown – Tiakola

Vrijdag 14 juli: 070 Shake – Black Mirrors – Bladee – Bru-C – Dame Area – ELOI – Eosine – Lomepal – Lous and the Yakuza – Mall Grab – Men I Trust – M Huncho – Paul Kalkbrenner – PLK – Prince Waly – PyPy – Sara Landry – StructuresStuffed Foxes – The Clockworks

Zaterdag 15 juli: Σtella – Biga*Ranx – Birds in Row – Caribou – Coely – Daphni – dEUS – DJ Stingray 313 – Eclair Fifi – Hangman’s Chair – Jeshi – Klakmatrak – Lazuli – Lethvm – Lorenzo – Meryl – Orelsan – Overmono – Phoenix – Show Me The Body – Solomun – STAKE – Stand High Patrol – Tetra Hydro K – Uzi Freyja – Yung Lean – Wiegedood – winnterzuko – Wyatt E. 

Zondag 16 juli: Ambassade – Blaiz Fayah – Boy Harsher – Brutalismus 3000 – Cera Khin – D-Block Europe – Damso – Denzel Curry – Hudson Mohawke – KEG – La Femme – Lambrini Girls – Lebanon HanoverOmni Selassi – So La Lune – SPFDJ – Stakattak – Tale Of Us – The Psychotic Monks – The Soft Moon – Ziak – ØTTA

1811 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Brutus, STAKE & Psychonaut @ VIERNULVIER (Concertzaal): Bruut, bruter, Brutus

Studio Brussel bestaat veertig jaar en dat zullen we gevierd hebben! Het hele weekend lang organiseert de radiozender concerten in Gent, sommige…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten pakt uit met Cypress Hill, Skunk Anansie, MEROL, Hot Chip en meer!

Lokerse Feesten heeft er een drukke week op zitten. Sinds dinsdag loste de organisatie namelijk dagelijks een paar namen die de poster…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Amenra en STAKE op metaldag Lokerse Feesten

De metaldag van Lokerse Feesten is altijd een flink staaltje harde muziek en dat is ook dit jaar niet anders. Met namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.