Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle KEG – “Heyshaw”

© Katie Allen

Het zevenkoppige KEG is nog maar aan hun allereerste officiële single toe, maar laat al meteen een stevige indruk na. Oorspronkelijk uit de omgeving van Brighton maakt deze band dus muziek vanuit een epicentrum van indiemuziek. Dit zorgt uiteraard voor heel wat diversiteit binnen hun rangen, gaande van voormalige jazzmuzikanten tot artiesten met een hiphopachtergrond. Zoals wel vaker tegenwoordig vonden ze mekaar terug in een chaotische, punkachtige smeltkroes van tal van genres. Bovendien zat Sean Oakley, die onder andere al mixte voor Kae Tempest en Sorry, achter de knoppen voor hun eerste single.

“Heyshaw” is dan ook een vlijmscherpe, pijlsnelle, snoeiharde, goed geschifte debuutsingle geworden. De drums klinken van bij de start lekker strak, maar krijgen toch de vrijheid om doorheen de song van het platgetreden pad af te wijken en wat te experimenteren. Zoals postpunk dat betaamt zijn ook de gitaren enorm hoekig, maar draaien allesbehalve vierkant. Ze klinken zelfs zó scherp dat je bijna spontaan een zweetaanval krijgt van de adrenalineopwekkende lawaaimuur. Als het allemaal nog niet gek genoeg was, zit de single dan nog eens vol met willekeurig in het rond gestrooide koperblazers die het geheel nog een stukje completer en voller laten klinken. “Heyshaw” is met andere woorden een enorm sterke debuutsingle van KEG, dat met wat geluk wel eens een van de nieuwe grote namen in de postpunk zou kunnen worden.

KEG brengt bovendien op 22 oktober hun debuut-ep Assembly uit.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Clockworks, STAKE, KEG en meer gitaarnamen naar Dour 2023!

Dour komt komende zomer met een gloednieuw podium waar de gitaarharten sneller van zullen slaan. Le Garage moet de nieuwe bakermat worden…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Collectieve inspanning

Dag twee op Left of the Dial, maar van vermoeidheid was er nog helemaal geen sprake bij zowel de bands als het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.