Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS – “The 90s”

We kunnen wederom een hele inleiding wijden aan het feit dat Finneas O’Connell de grote broer is van Billie Eilish en dat hij alle muziek van zijn zusje producet, maar vanaf nu focussen we ons vooral op zijn solowerk. Dat verdient namelijk minstens even veel aandacht. Binnen een dikke maand brengt de jonge Amerikaan eindelijk zijn debuutplaat Optimist uit en dat belooft een zeer degelijk album te worden. Zeker omdat hij in het verleden al bewees dat hij weet hoe hij een goed nummer moet maken. Vraag dat maar aan mooie namen als Celeste, girl in red of Selena Gomez. Ook vorige singles “American Cliché“, “Can’t Wait to Be Dead” of “A Concert Six Months From Now” bewijzen dat de lat hoog ligt. Ondanks het feit dat hij dus al heel wat singles uitbracht, is die laatste nog maar het tweede nummer dat we uit zijn debuut te horen kregen. Daar komt nu met “The 90s” nog eentje bij.

Op “The 90s” filosofeert de jongeman over het leven in de jaren 90 en vooral over hoe goed die periode was voor de mentale gezondheid; zonder sociale media, zonder zorgen en met mooie vooruitzichten. Muzikaal lijkt het nummer dan ook redelijk minimalistisch te blijven. Een zware basbeat, wat begeleidende elektronica en FINNEAS’ bewerkte stem. Het voelt op zich allemaal een beetje teleurstellend aan, maar net op het moment dat we beginnen af te haken, slaat het nummer helemaal om. Als een donderslag bij heldere hemel knallen door drum-‘n-bass geïnspireerde beats door onze koptelefoon, waardoor de Amerikaan er toch weer in lijkt te slagen met een vooruitstrevend nummer op de proppen te komen. Interessant, zoals altijd, de muziek van Finneas O’Connell, en het moet gezegd, zo hebben we het graag.

Op 15 oktober brengt FINNEAS zijn debuutalbum Optimist uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Mona Lisa, Mona Lisa"

Soms vraagt een mens zich af waar Finneas O’Connell nog de tijd vindt om te slapen. De oudere broer van Billie Eilish…
AlbumsRecensies

Lizzy McAlpine - five seconds flat (★★★½): De vertrouwelijke niche ontgroeid

Huidige sociale media kunnen een vloek zijn, maar voor Lizzy McAlpine bracht het voorlopig alleen maar voordelen met zich mee. De 22-jarige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Naked"

We kennen FINNEAS al langer als songwriter, producer en broer van wereldster Billie Eilish, maar ook met zijn eigen muziek drukt de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.