Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS – “A Concert Six Months From Now”

Het moet bijzonder druk zijn ten huize Eilish de laatste paar dagen. Nog geen week nadat Finneas O’Connell samen met zijn zus het ijzersterke Happier Than Ever aan de wereld voorstelde, kondigt hij nu zijn eigen debuutplaat aan. Optimist verschijnt in de herfst en telt dertien nummers, maar daar kregen we er nagenoeg nog geen enkele van te horen. De jonge producer en muzikant bracht met liedjes als “American Cliché” en “Can’t Wait to be Dead” nochtans genoeg sterke singles op de markt, maar daar blijkt dus geen plaats voor op de tracklist. Enkel “What They’ll Say About Us” haalde de eindmeet, maar om de albumaankondiging te vieren, wordt dat nummer nu vergezeld door de openingstrack.

De titel “A Concert Six Months From Now” kan je nog doen vermoeden dat FINNEAS verlangt naar een podium, maar daar gaat de track niet over. Met een akoestische gitaar trekt hij zijn alternatief liefdesliedje op gang, waarin hij zijn ‘het is ingewikkeld’-liefje mee op date vraagt naar een concert binnen een half jaar. Geleidelijk aan breekt de single dan open in een licht bombastische mix van gitaren en harde drums. De Amerikaan blijft zijn zachte zelf, terwijl hij zich afvraagt hoe het concept verliefd worden nu precies in elkaar zit. ‘Fallin’ in and out of love and fallin’ in again / We were never any good at bein’ friends’, zingt hij in de refreinen en daarmee grijpt hij je wederom naar de keel. “A Concert Six Months From Now” doet ons nu al uitkijken naar de rest van het album en misschien nog meer naar dat eerste soloconcert van de man in ons land.

Op 15 oktober brengt FINNEAS zijn debuutalbum Optimist uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1571 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Mona Lisa, Mona Lisa"

Soms vraagt een mens zich af waar Finneas O’Connell nog de tijd vindt om te slapen. De oudere broer van Billie Eilish…
AlbumsRecensies

Lizzy McAlpine - five seconds flat (★★★½): De vertrouwelijke niche ontgroeid

Huidige sociale media kunnen een vloek zijn, maar voor Lizzy McAlpine bracht het voorlopig alleen maar voordelen met zich mee. De 22-jarige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Naked"

We kennen FINNEAS al langer als songwriter, producer en broer van wereldster Billie Eilish, maar ook met zijn eigen muziek drukt de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.