Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS – “Can’t Wait To Be Dead”

FINNEAS is een fenomeen over heel de wereld. Hoe dat komt, is eigenlijk niet onverstaanbaar, want veel populaire artiesten zoals Selena Gomez, Justin Bieber en Demi Lovato komen de laatste tijd snel op de deur kloppen van de 23-jarige Amerikaanse producer en co-writer. Voor de rest kan je hem ook goed kennen als ‘de broer van’, want FINNEAS staat mee achter het roer van het grote succes van zijn zus Billie Eilish. De twee zijn dan ook onafscheidelijk op het podium en doen op muzikaal vlak bijna alles samen. Zo kunnen we binnenkort nog meer muziek verwachten van het Amerikaanse tieneridool nadat we deze zomer al “my future” kregen te horen. Gelukkig zet Finneas zijn gedachten niet alleen uit in de muziek van zijn zus, maar heeft hij ook een soloproject dat ondertussen ook al wel wat bekendheid heeft gekweekt.

Met “Can’t Wait To Be Dead” krijgen we opnieuw een ontroerende en gevoelige FINNEAS te horen zoals op zijn vorige single “What They’ll Say About Us”, maar toch voelt het compleet anders aan. Waar we de vorige keer nog een elegante piano en enkele indrukwekkende vocale uithalen op een presenteerbladje kregen, krijgen we nu een voller geheel waarbij het statement van de single nog beter naar buiten komt dan bij zijn voorganger. Dit komt vooral door de magnifieke opbouw in het midden van het nummer dat ons kennis laat maken met een soort alter ego van de jonge Amerikaan. De verzameling van de drums, de rockende gitaar, de volgroeide stem en het zwevende melodietje doen ons zelfs denken aan het hoogtepunt binnen de carrière van Chris Martin’s band Coldplay. We zijn fan van de nieuwe van FINNEAS en hopen op nog enkele van zo’n prachtige nummers in aanloop naar zijn debuutalbum dat momenteel nog geen officiële releasedatum heeft.

FINNEAS zou normaal gezien in het voorprogramma staan van zijn zus in het Sportpaleis, maar er is nog geen nieuwe datum op de show geplakt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Billie Eilish @ Pukkelpop 2023: Billie-mania!

Het was gisteren al de hele dag over koppen lopen aan het hoofdpodium en daar kan maar een schuldige voor aangewezen worden:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Mona Lisa, Mona Lisa"

Soms vraagt een mens zich af waar Finneas O’Connell nog de tijd vindt om te slapen. De oudere broer van Billie Eilish…
AlbumsRecensies

Lizzy McAlpine - five seconds flat (★★★½): De vertrouwelijke niche ontgroeid

Huidige sociale media kunnen een vloek zijn, maar voor Lizzy McAlpine bracht het voorlopig alleen maar voordelen met zich mee. De 22-jarige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.