Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS – “American Cliché”

De kans dat je al een nummer van de hand van Finneas O’Connell hebt gehoord, is misschien wel groter dan de kans dat je weet wie hij is. Mocht dat laatste niet het geval zijn, dan krijg je hier snel een korte samenvatting: FINNEAS is 23 jaar en is de oudere broer van Billie Eilish. Hij heeft zes Grammy’s op zijn naam staan en daar kunnen er dit jaar drie bijkomen. De Amerikaan is overigens niet enkel verantwoordelijk voor het succes van zijn zus, maar produceerde ook al nummers van Justin Bieber, Celeste, Demi Lovato, Tate McRae en ga zo maar door. Een waar fenomeen dus, en dat allemaal op zo’n jonge leeftijd. Het is dan ook geen wonder dat de lat gigantisch hoog ligt als het gaat om de solomuziek van de man.

Je zou bijna denken dat FINNEAS geen tijd meer heeft om zelf muziek uit te brengen, maar een dikke week nadat “Lo Vas a Olvidar” (de samenwerking tussen Billie Eilish en ROSALÍA die hij produceerde) het levenslicht zag, komt “American Cliché” uit. De single zou deel uitmaken van zijn debuutplaat, die later dit jaar verschijnt. Ook op dat album zouden we voorafgaande hoogstandjes als “Where the Poison Is“, “Can’t Wait to Be Dead” en “What They’ll Say About Us” terugvinden.

We hadden dus wel verwacht dat “American Cliché” weer top zou klinken, maar dan moet FINNEAS het ook nog effectief waarmaken. Laten we één ding meteen duidelijk maken: het nieuwste exemplaar van de Amerikaan klinkt wederom verrassend, in positieve zin wel te verstaan. Het nummer komt op gang met zware blazers en een catchy baslijn, waardoor je meteen wordt meegenomen door een gigantisch vrolijke sfeer. Het lijkt alsof we terug vliegen in de tijd naar het oude ‘French café’ waar hij het over heeft. Er is een ding dat ons niet verrast: het nummer is opnieuw een lovesong. Geen probleem voor ons, want die baslijn zit nog altijd onder onze huid, zeker als ze tegen het einde de boel helemaal overneemt. Het fenomeen FINNEAS slaat weer toe, en dat voelt dit keer als een bombastische musical. De term cliché doet zijn negatieve connotatie vandaag in elk geval geen eer aan.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1871 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Billie Eilish @ Pukkelpop 2023: Billie-mania!

Het was gisteren al de hele dag over koppen lopen aan het hoofdpodium en daar kan maar een schuldige voor aangewezen worden:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Mona Lisa, Mona Lisa"

Soms vraagt een mens zich af waar Finneas O’Connell nog de tijd vindt om te slapen. De oudere broer van Billie Eilish…
AlbumsRecensies

Lizzy McAlpine - five seconds flat (★★★½): De vertrouwelijke niche ontgroeid

Huidige sociale media kunnen een vloek zijn, maar voor Lizzy McAlpine bracht het voorlopig alleen maar voordelen met zich mee. De 22-jarige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.