Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “serotonin”

Ze is jong, queer en klaar om de hele wereld in te palmen. De Noorse zangeres girl in red heeft zichzelf al populair gemaakt bij de muziekliefhebbende jeugd en verkocht steeds grotere zalen uit. Het is dus geen verrassing dat de jonge artieste nu al gretig vergeleken wordt met Billie Eilish, die met de release van haar debuutalbum een niet op te houden wereldster werd. Het Sportpaleis of de main stage van Rock Werchter of Pukkelpop staan te lonken, voor de intrigerende indiepopster met de betoverende, blauwe ogen.

De anticipatie voor “Serotonin” was gigantisch, want het is tevens ook de eerste single van dat langverwachte debuutalbum. Het ludieke gitaarriffje aan het begin met de eerder schuchtere eerste strofes zorgen aanvankelijk voor een rustig sfeertje, maar het eerste refrein zorgt voor de wending. Vanaf dan gaat alles er iets ruiger en furieuzer aan toe, en bouwt girl in red op naar een climax. Het zelfgeschreven en opgenomen nummer is precies wat we gehoopt hadden te horen op haar eerste langspeler, en daar zal wellicht ook haar co-producer FINNEAS voor iets tussen zitten. Een groots muzikaal moment lonkt op 30 april, wanneer if i could make it go quiet de muziekwereld van zijn adem berooft.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1276 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - “You Stupid Bitch”

Als girl in red tegenwoordig nog steeds geen belletje doet rinkelen, wordt het hoog tijd dat je je muziekkennis begint bij te…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (29 maart - 4 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.