banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “serotonin”

Ze is jong, queer en klaar om de hele wereld in te palmen. De Noorse zangeres girl in red heeft zichzelf al populair gemaakt bij de muziekliefhebbende jeugd en verkocht steeds grotere zalen uit. Het is dus geen verrassing dat de jonge artieste nu al gretig vergeleken wordt met Billie Eilish, die met de release van haar debuutalbum een niet op te houden wereldster werd. Het Sportpaleis of de main stage van Rock Werchter of Pukkelpop staan te lonken, voor de intrigerende indiepopster met de betoverende, blauwe ogen.

De anticipatie voor “Serotonin” was gigantisch, want het is tevens ook de eerste single van dat langverwachte debuutalbum. Het ludieke gitaarriffje aan het begin met de eerder schuchtere eerste strofes zorgen aanvankelijk voor een rustig sfeertje, maar het eerste refrein zorgt voor de wending. Vanaf dan gaat alles er iets ruiger en furieuzer aan toe, en bouwt girl in red op naar een climax. Het zelfgeschreven en opgenomen nummer is precies wat we gehoopt hadden te horen op haar eerste langspeler, en daar zal wellicht ook haar co-producer FINNEAS voor iets tussen zitten. Een groots muzikaal moment lonkt op 30 april, wanneer if i could make it go quiet de muziekwereld van zijn adem berooft.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDER - shame (★★★½): De schaamte voorbij

Er zijn weinig muzikale duo’s met stemmen die zich zo naadloos in elkaar vlechten als die van het Londense duo IDER. Vriendinnen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDER - "BORED"

Het afgelopen jaar was er vooral een van radicale verandering en uitgesproken frustratie, zoveel is duidelijk. Ook het Londense vriendinnenduo IDER raapte voor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

girl in red - if i could make it go quiet (★★★★): Waarom is de wereld zo luid?

Een dikke vijf jaar geleden stond Marie Ulven op een festival in haar thuisland. In de verte zag ze een van haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.