Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Keem & Kendrick Lamar – “family ties”

Baby Keem bewandelt momenteel zijn eigen pad in de universele hiphopwereld. Sinds zijn monsterhit “Orange Soda” en zijn studiodebuut Die For My Bitch bouwt hij gestaag verder aan zijn weg naar de top. De 20-jarige rapper uit Las Vegas lostte de laatste maanden al enkele veelbelovende singles zoals “no Sense” en “hooligan”. Ook zijn eerste samenwerking was niet van de minste, “durag activity” met Travis Scott was een schot in de roos. Voor zijn nieuwste nummer mikt Hykeem hoger want voor “family ties” haalt hij niemand minder dan Kendrick Lamar van onder zijn steen. De 34-jarige neef van Baby Keem verbrak vorige week nog de radiostilte met de aankondiging dat zijn volgende album het laatste onder het platenlabel TDE zal zijn. De koning van de hiphop onderstreept op “family ties” nogmaals zijn status en kroonprins Baby Keem hoeft niet veel onder te doen.

“family ties” begint met een orkest van koperblazers dat overgaat in een langzame maar stevige beat. Keem rapt zorgeloos in zijn eigenwijze stijl met een snel veranderende flow. Ook de beat is dynamisch doorheen het hele nummer. Wanneer de beat een rustigere, Oosterse toon aanneemt bouwt Keem duidelijk op naar het orgelpunt. Het moment wanneer de beat volledig omslaat betreedt grootmeester Kendrick Lamar het strijdtoneel. Kung-fu Kenny gaat agressief te keer over een veel chaotischere beat dan de orkestrale intro. Met ‘Smoking on your top 5 tonight’ begint hij zijn meedogenloze verse waarin hij bewijst dat hij nog lang geen vergane glorie is en dat hij snel weer aan de top zal staan. De neefjes sluiten hun eerste samenwerking af met een hoogtepunt waar ze feilloos teksten uitwisselen. Niet alleen het nummer bekoorde ons, ook de video, geregisseerd door Dave Free, getuigt van een knap staaltje creativiteit.

De een bouwt verder aan zijn weg naar de top, de ander ontwaakt uit een lange winterslaap om zijn plaatsje aan de top terug in te nemen. “family ties”, de langverwachte samenwerking van neefjes Baby Keem en Kendrick Lamar voldoet aan alle verwachtingen en wij kunnen niet langer wachten op meer nieuws van King Kendrick en zijn kroonprins Keem.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West - "Eazy" (feat. The Game)

Een van de meest voorkomende, en ook meest vervelende, stukjes muziekdiscours uit het afgelopen jaar was wel de vraag of Donda van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.