Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Keem – “No Sense”

© Dave Free

Baby Keem wordt wel vaker gezien als het grootste opkomende talent van de hiphopscene. Dat allemaal dankzij zijn succesvolle mixtape Die For My Bitch met uiteraard absolute hitsingle “Orange Soda”. Sindsdien hield hij zich min of meer gedeisd, tot hij enkele maanden geleden twee nieuwe singles loste: “Hooligan” en “Sons & Critics Freestyle”. Twee stevige nummers die het talent van de twintigjarige rapper alleen maar bevestigen. Nee, Hykeem Jamaal Carter Jr is niet zomaar het kleine neefje van Kendrick Lamar. Het is gewoon Baby Keem, een van de volgende raprevelaties.

Op zijn nieuwste single “No Sense” pakt Baby Keem het rustiger aan. We krijgen een melancholische beat met Aziatische panfluiten op de achtergrond. De sfeer is eerder droevig en bevat veel minder energie dan we gewend zijn van Baby Keem. Hij rapt over de problemen die hij heeft met het gedrag van de vrouw in zijn leven en speelt in op de emotie. Het nummer is, ondanks de lagere intensiteit, toch op zijn lijf geschreven en doet ons uitkijken naar meer van hetzelfde.

Baby Keem gaat door op zijn elan en breidt zijn kleurenpalet steeds verder uit. Na het oranje van “Orange Soda”, de grijstinten van “Hooligan” en “Sons & Critics Freestyle” zijn we nu bij blauw aanbeland voor “No Sense”. Hopelijk krijgen we binnenkort een volledig kleurboek te zien in de vorm van een album.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

DJ Muggs - Dies Occidendum (★★★½): Soundtrack van een transcendente reis

Als bezieler van het hiphop- en kunstcollectief Soul Assassins en man-achter-de-knopjes bij Cypress Hill verdient DJ Muggs al decennia zijn strepen in…
AlbumsRecensies

Judas and the Black Messiah: The Inspired Album (★★★½): Gesofisticeerde geschiedenislessen

De film Judas and the Black Messiah vertelt het verhaal van Black Pantherlid en socialistisch activist Fred Hampton, die in 1969 vermoord…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Thug, Meek Mill & T-Shyne - "That Go!"

Young Thug en zijn Young Stoner Life Records (YSL) label zijn volop bezig met de opvolger voor Slime Language, hun eerste compilatie-album….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.