Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “Sodium”

© Tom Ham

Joe Talbot en zijn gevolg hebben sinds de release van hun derde album Ultra Mono in september vorig jaar niet stil gezeten. De vijf lawaaimakers verschenen bijvoorbeeld al op een coveralbum van zowel Sharon Van Etten en Gang of Four en speelden een verschroeiende set op de digitale editie van Glastonbury dit jaar. Met “Sodium” werkt IDLES dan weer mee aan Dark Nights: Death Metal Soundtrack, een project van DC Comics dat hand in hand gaat met de gelijknamige superheldenstrip. Naast IDLES leverden onder meer ook Mastodon, Manchester Orchestra en Denzel Curry hun bijdrage hieraan.

“Sodium” is allerminst een typisch IDLES-nummer. De gewoonlijk stevige punk die we normaal gezien voorgeschoteld krijgen, moet plaats maken voor een trage, dreigende song. Dat is niet meer dan logisch uiteraard, aangezien het nummer binnen het thema van Dark Nights: Death Metal Soundtrack moet passen. De vergelijking trekken met “A Hymn“, een van de singles uit Ultra Mono, is niet ver zoek, maar qua sfeer en gezelligheid is dit nummer toch andere koek. “Sodium” opent met een langzame, galmende drum en wordt nadien hoe langer hoe vreemder. Zware synths, Joe Talbot die fluit, gitaren die gemarteld worden en een drone-achtig einde zorgen voor een song die we niet meteen van IDLES verwacht hadden en waar de fans wellicht ook niet op gehoopt hadden. Het is leuk voor een keer, maar het is vrij duidelijk dat dit muzikaal niet de beste keuze zou blijken om in de toekomst op verder te bouwen, aangezien de song al vrij snel langdradig wordt. Laten we dus hopen dat het bij die ene keer blijft.

IDLES zou volgens geruchten dit jaar nog een nieuw album uitbrengen, de volledige Dark Nights: Death Metal Soundtrack kan je hier beluisteren.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

59 posts

About author
I am the egg man. They are the egg men. I am the walrus. Goo goo g'joob.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Problem of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four (★★★½): Ode aan de grondleggers van de postpunk

Met bands als Squid, black midi, Shame en Black Country, New Road beleeft postpunk momenteel alweer een spannende heropleving. Deze jonge wolven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Pleasure Dome - "Pretty Picture"

The Pleasure Dome is een band die al een tijdje op onze radar staat. Met “This Is Not a Love Song (What…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & the Rattlesnakes - "My Town" (feat. Joe Talbot)

Frank Carter mag vandaag 37 kaarsjes uitblazen, en viert dat geheel coronaproof. Joe Talbot, frontman van IDLES, werd uitgenodigd voor het bubbelfeestje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.