Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manchester Orchestra – “Never Ending”

Dat Manchester Orchestra met The Million Masks of God kans maakt om in de eindejaarslijstjes terecht te komen, staat nu al vast. Toch blijkt de band het daar voorlopig niet bij te houden. Voor de soundtrack van Dark Nights: Death Metal maakte de band met “Never Ending” een gloednieuw nummer. Het is niet de eerste single uit die soundtrack, want eerder kon je ook al nieuwe muziek van Mastodon, Chelsea Wolfe, Denzel Curry en Maria Brink horen. De soundtrack verschijnt op 16 juli en daarop vinden we ook nog gloednieuw werk van Soccer Mommy en IDLES terug. Dat is nog even, dus nu eerst Manchester Orchestra.

Waar Manchester Orchestra altijd goed in is geweest, is het opbouwen van nummers. Dat is op “Never Ending” niet anders. De single begint erg dromerig met een mysterieuze sound, maar na een tijd breekt de song volledig open. De track is dus veel steviger dan hun album en dat horen we ook al eens graag. De sludgy sound en hevige riffs die dan plots het lied openbreken, doen ons al snel watertanden. Manchester Orchestra speelt in op de emoties en laat je vooral een gevoel van genot beleven. De band moest een epische song maken voor de soundtrack en is daar zeker in geslaagd.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3041 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manchester Orchestra – “Keel Timing”

Als er één band op deze aardbol is die nooit teleurstelt, laat het dan Manchester Orchestra zijn. De band, verrassend genoeg uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.