Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry – “Bad Luck” (feat. PlayThatBoiZay)

© Bert Savels

Het is de droom van menig rapper om een meme-liedje in je schoot geworpen te krijgen. Dat kreeg rapper Denzel Curry uit Florida al vroeg in zijn carrière met “Ultimate”, maar sindsdien bewees hij tot veel meer in staat te zijn. Hoewel het nog even wachten is op een solo-project sinds zijn samenwerking met Kenny Beats op UNLOCKED van vorig jaar, staat Curry niet per se stil. Ook hij werd ingeschakeld voor de soundtrack van de nieuwe DC Comics-reeks Dark Nights: Death Metal, waar de stripuitgever toch wat geld inpompt, alleszins in het muziekdepartement. Onder andere Mastodon, Chelsea Wolfe, IDLES en Show Me The Body staan ook op die soundtrack. Nu is het de beurt aan Denzel Curry, die ons “Bad Luck” brengt.

Fans van Denzel Curry zullen wel weten dat hij ook een ruig kantje heeft, als in, de man luistert waarschijnlijk wel meer naar metal dan de gemiddelde hiphopartiest. Zijn cover van Rage Against the Machine’s “Bulls On Parade” toonde aan dat die twee genres dan ook echt wel bij mekaar kunnen passen. Maar dit, dit is toch wel iets anders. In tegenstelling tot de vlijmscherpe instrumentatie van “Bulls On Parade”, hangt de riff van “Bad Luck” maar wat losjes rond het nummer heen alsof het zelf niet zeker weet wat het daar doet.

Hoewel je die riff ook wat aan de minimalistische kant zou kunnen noemen, klinkt het zo simpel dat het lijkt alsof de gitarist drie weken geleden pas begon met gitaar te leren. Het enige wat je van het nummer kan zeggen is dat het klinkt alsof Curry er zelf plezier aan beleeft, en dat kan je alleen maar aanmoedigen. Denzel Curry heeft de wilde energie en rauwe stem om zeker nog eens wat uit te proberen in dit genre, maar dan moet hij wel met wat beters voor de dag komen dan “Bad Luck”, want dat is op het randje van onbeluisterbaar.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

173 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry - "BLOOD ON MY NIKEZ" (feat. Juicy J)

Denzel Curry is niet op zijn mond gevallen, maar als arrogant kan je hem moeilijk bestempelen. De Amerikaanse artiest durft op Twitter…
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 5): Buitenaardse vibes

Met het einde van Dour kunnen we intussen ook reeds vaarwel zeggen aan de eerste helft van de huidige festivalzomer. De volgende…
InstagramLiveRecensies

ROLLING LOUD 2023 (Festivaldag 2): Dag van het daverende asfalt

De sfeervolle omgeving van Rotterdam Ahoy wordt al voor het middaguur weer gevuld met een menigte van hiphopliefhebbers, klaar voor de tweede…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.