Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mastodon – “Forged by Neron”

©️ CPU – Bert Savels

Mastodon, de hedendaagse keizer van de Amerikaanse metalscene, is terug met een nieuw nummer. Helaas is “Forged by Neron” niet gekoppeld aan de komst van een nieuwe plaat, maar is het de eerste single geworden voor de  soundtrack van Dark Nights: Death Metal. Deze ‘Dark Nights’ is een stripreeks van DC Comics die een onherkenbare hel op aarde voorstelt. Hierin wordt de bekende ‘Justice League’ overgeleverd aan de genade van ‘The Dark Multiverse’ en een duivelse Batman. Dit verhaal komt met een soundtrack van 15 nummers met daarop bands die niet van de kleinste zijn: IDLES, Chelsea Wolfe, Rise Against, Manchester Orchestra, en dus ook Mastodon.

Dit openingsnummer van de soundtrack start met een ingehouden schreeuw vanuit deze hel op aarde. Een stevige gitaarriff pakt het dan over en wordt perfect begeleid door de stem van Troy Sanders, die toch een groot deel van het nummer voor zich neemt. Het refrein is ingetogen en onderbreekt de stevige riff op het juiste moment. De eerste korte solo komt halverwege en die wordt gevolgd door een langere soort brug die vocaal begeleidt wordt door drummer Brann Dailor. De laatste halve minuut is gereserveerd voor het betere solowerk en laat ook weer horen dat de heren zich aardig vermaakt hebben.

Het nummer weerspiegelt goed wat de schrijvers van DC Comics voor ogen hadden: donker en diepgaand met af en toe een klein rustmomentje. Mastodon levert bij deze uitstekend werk en legt de lat hoog voor andere bands op deze soundtrack die op 16 juni onder Loma Vista verschijnt.

 /  /  / 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 1): Striemende gitaren en lange haren

Aan de oproep van het Rode Kruis om geen zwarte of lederen kleren te dragen, werd weinig gehoor gegeven. Metalheads zijn immers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy - "Kissing In The Rain"

Superhelden en rockmuziek: het is niet de combinatie die we verdienen, maar wel een die we nodig hebben. Dark Nights: Death Metal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manchester Orchestra - "Never Ending"

Dat Manchester Orchestra met The Million Masks of God kans maakt om in de eindejaarslijstjes terecht te komen, staat nu al vast….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.