Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manchester Orchestra – “Capital Karma”

Het ziet ernaar uit dat we in Europa geen tour in het kader van A Million Masks of God zullen krijgen. De Europese optredens rond de prachtplaat werden verstoord door een zoveelste golf van een bijna vergeten virus, maar dat belette de Amerikanen niet om terug de studio in te duiken. “No Rule” werd ons eind vorig jaar al gepresenteerd, en klonk als een b-kantje van de laatste plaat. Instrumentaal kregen we het Manchester Orchestra dat we al enkele jaren kennen, en daarnaast werd ons een strofe voorgeschoteld die zo aan “Angel Of Death” kon worden gebreid.

Tijdens het schrijven van “Capital Karma” besloten de heren echter uit een ander vaatje te tappen. We krijgen zachte, repetitieve pianotonen en Andy Hull die op een even ingetogen manier zijn verhaal doet. Naar het eind van het nummer toe verbreekt Hull de harmonie om de luisteraar te raken op de manier waarvan hij zijn handelsmerk heeft gemaakt, en daar slaagt hij met vlag en wimpel in. “Capital Karma” klinkt veeleer als een (weliswaar geslaagde) intro van een album dan als een op zichzelf staande single, maar het ziet ernaar uit dat de song ook op die manier zal worden ingezet.

Manchester Orchestra komt op 10 maart met ep The Valley Of Vision, en een blik op hun webshop leert ons dat “Capital Karma” inderdaad als binnenkomer zal dienen. “No Rule” vinden we echter niet op de tracklist terug.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
AlbumsRecensies

Manchester Orchestra - The Valley of Vision (★★★★½): Ingetogen pracht

Manchester Orchestra in een hokje plaatsen is net als het combineren van water en vuur: onmogelijk! De band rond Andy Hull beslaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manchester Orchestra – “No Rule”

Vorig jaar nog verscheen met The Million Masks Of God alweer een prachtplaat uit het kamp van Manchester Orchestra. Wie dacht dat…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.