Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Working Men’s Club – “Y?”

Wie zou gaan denken dat er in 2020 geen volwaardige festivals zijn doorgegaan, heeft Eurosonic vergeten. Dat was natuurlijk in januari, toen de meesten onder ons nog geen flauw benul hadden van ene meneer SARS-CoV-2. Toch moesten we toen al naar adem happen, al was dat eerder door het optreden van Working Men’s Club dan door een coronavirus. Het Britse viertal zette de toon met flikkerende drumcomputers, vettige synths en occasionele punkriffs. Uit die mix vloeide in oktober een oerdegelijk debuut, dat bij momenten epische proporties aannam.

De voorbije maanden kregen we al een remixalbum en een coole single “X” voorgeschoteld. Deze laatste vertegenwoordigde een echte drummer naast de gebruikelijke draaiknoppen. Verder hult Working Men’s Club zichzelf in mysterie, want van een releasedatum voor een tweede album is nog geen sprake en “Y?” is online moeilijk terug te vinden. Wel kunnen we in die richting speculeren aangezien “Y?” dezelfde hoes heeft als “X”, de titels uiteraard op elkaar lijken en de band binnenkort moeilijk kan touren met een album van een jaar oud. Wie weet heet de volgende single “Z!”. “Y?” vertoont een sterke gelijkenis met “E Talking” van Soulwax. Het is eerder een jam van groovy electronica en scheve techno dan songwriting, want inhoudelijk is de B-side zo leeg als “Hey Mickey” van Tony Basil. ‘Why all these questions?’, is wat we onthouden. We halen onze schouders op naar wat dat betekent. In elk geval zouden er nog wat remixen in de pijplijn zitten, alsook een Britse tour in november.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

82 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Working Men’s Club – “X”

Working Men’s Club leverde vorig jaar een uitstekend debuutalbum af door een wervelende combinatie van synths, vettige gitaren en strakke drumcomputerbeats, wat…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Working Men's Club - Working Men's Club (★★★★): Gitaren en drumcomputers

Toen de concertwereld nog met een volle capaciteit zijn gang kon gaan, trokken duizenden mensen voor een weekend naar het Nederlandse Groningen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.