Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Working Men’s Club – “X”

Working Men’s Club leverde vorig jaar een uitstekend debuutalbum af door een wervelende combinatie van synths, vettige gitaren en strakke drumcomputerbeats, wat resulteerde in een combinatie van Soulwax en postpunk. Bovendien zetten ze in 2020 ook nog eens de hele tent in rep en roer op Eurosonic. Een goed half jaar na de release van Working Men’s Club krijgen we nu al nieuw werk te horen van het viertal.

De sound van de band is nog niet echt veranderd op “X”, – dat was ook helemaal niet nodig – maar die typische drumcomputer ruilen ze deze keer toch in voor een echte drummer. Enerzijds nogal jammer omdat die typische drums hun sound heel apart maakten, maar desondanks blijft het een heel vet nummer. De synths zijn naar goede gewoonte veelvuldig aanwezig, maar overheersen de vinnige gitaarriffs niet, iets wat ze eerder wel al durfden doen op songs als “Valleys“, waar zelfs geen gitaar te bespeuren viel. “X” heeft bovendien een bruisende energie en drijvende kracht die, hopelijk zo snel mogelijk, de festivalweides ongetwijfeld in brand zal steken. Als dit een voorbode is van een toekomstig album, dan is het goed mogelijk dat ook die lastige tweede een knaller van een plaat wordt. Voorlopig is er daaromtrent echter nog geen duidelijkheid.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

 

23 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Working Men's Club - Working Men's Club (★★★★): Gitaren en drumcomputers

Toen de concertwereld nog met een volle capaciteit zijn gang kon gaan, trokken duizenden mensen voor een weekend naar het Nederlandse Groningen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Working Men’s Club - "Valleys"

Working Men’s Club moet een van de revelaties geweest zijn op het afgelopen Eurosonic festival in Groningen. Met hun vreemde liveshow en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.