AlbumsRecensies

Chibi Ichigo & UM! – CHIBUMIVERSE (★★★★): Onvoorspelbare ruimtereis

Vorig jaar leerde tv-kijkend Vlaanderen producer Umi Defoort kennen door zijn deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld. Als UM! stond hij al bekend als beatmaker en dj van Zwangere Guy. Enkele dagen later nam Umi’s vriendin Sabina Nurijeva (beter bekend als Chibi Ichigo) ook plaats in een van de stoeltjes tijdens de quiz en later die aflevering stuurde de zangeres/rapster haar vriend in tranen naar huis. Ondertussen hebben de carrières van de twee een kleine boost gehad, maar ook voor de televisiepassage waren wij al fan van de twee. Op haar tweede solo-ep bloeide Chibi helemaal open en ook op het debuutalbum van UM! zagen we veel potentieel.

De twee waren reeds samen te horen op “CHIBUMI” op UM!’s album en nu brengen de twee samen nog een aantal nummers uit onder de noemer CHIBUMIVERSE. In het Chibumi-universum worden de veelal Nederlandse teksten van Chibi gecombineerd met de beats van UM! en zo komt het beste van twee werelden samen. ‘Welkom in de Chibi Rit’ en ‘Ziet dat ge goed vast zit’ klinkt het op het eerste lied en na enkele onheilspellende geluiden vertrekt de rollercoaster echt. Singles “Onschuldig” en “Planeet (De Zon Is Veel Te Heet)” komen al gauw aan bod en ondanks dat deze zeer sterk zijn, overschaduwen ze de andere liedjes zeker niet. Zo behoort het rustigere “Ongeduldig” tot onze favoriete Ichigo-nummers vanwege het relaxe sfeertje en het aanstekelijke fluitdeuntje.

Onlangs bracht Chibi nog solo “Club Russia” uit en eerlijk gezegd missen we het charmante Russisch van Ichigo een beetje op CHIBUMIVERSE. Aan het begin van “Chaos” krijgen we gelukkig nog een beetje Russisch te horen en net als de andere liedjes op de ep heeft ook dit nummer een leuke productie. UM! tovert de ene leuke beat na de andere uit zijn hoed en ondanks dat de songs telkens vrij kort zijn hebben ze vaak een leuke intro. “Loop Voorbij” krijgt dankzij de intro een retro uiterlijk. Op dit lied krijgen we verder nog een stevige beat en NESS te horen, met wie Chibi eerder al “SUSSEND” opnam. Er wordt regelmatig met contrast gespeeld, maar op “Loop Voorbij” liggen de uitersten het verste van elkaar. Verschillende keren slaat het nummer volledig om en is de samenhang wat verder te zoeken, maar desondanks blijft het een fijn lied.

CHIBUMIVERSE bevat uiteenlopende nummers en we hadden dat niet anders verwacht van dit duo. Elke keer als je aan een nieuw nummer begint, weet je niet wat te verwachten en ook zodra het begonnen is, schuilen verrassingen om de hoek. In het verleden lieten zowel Chibi Ichigo als UM! verschillende kanten van zichzelf zien en ook op hun gedeelde project doen ze dat allebei. Ja, Chibi zingt en rapt deze keer vooral in het Nederlands, maar heeft het over diverse onderwerpen en dankzij de beats die gepaard gaan met haar stem ontstaat er keer op keer een andere sfeer. Op CHIBUMIVERSE gaan we op ontdekkingstocht door een nieuw universum en stranden we op zes verschillende planeten. Hopelijk stranden we in de toekomst op nog enkele planeten.

Chibi Ichigo: Facebook / Instagram

UM!: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo - "Paranoia"

Wie afgelopen zomer op een of ander alternatief festival was, had een relatief grote kans om Chibi Ichigo op de affiche te…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 3): U wilt dansen? U móét dansen!

Na de rappers van donderdag en de gitaren van vrijdag, was het op zaterdag tijd om te dansen. Hoe kon het ook…
InstagramLiveRecensies

Miss Angel, Chibi Ichigo & Zwangere Guy @ Werchter Parklife: Kippenvel en lachbuien

Eind vorig jaar bracht Gorik van Oudheusden, beter bekend als Zwangere Guy, een deluxeversie van zijn album BRUTAAL uit. Na meer dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.