Albums, Recensies

Chibi Ichigo – BLOEI (★★★★): Grenzeloos openbloeien

De herfst staat misschien voor de deur, maar er is nog een wondermooie bloem die nog snel wilt openbloeien. We hebben het over Chibi Ichigo, het nieuwe rapfenomeen aan de Belgische hiphophemel. Een dik jaar geleden schitterde ze nog met haar debuut-ep Legenda op ons eerste Dansende Beren Showcasefestival, waar ze zich achter haar Russische teksten verstopte. Anno 2020 legt ze dat schild aan de kant en giet ze haar gedachtenwereld vooral in Nederlandse teksten, die haar meteen ook wat kwetsbaarder opstellen.

Het overstappen naar het Nederlands biedt voor Chibi veel meer mogelijkheden, want meer dan ooit speelt ze met woorden en gezegdes die het geheel nog krachtiger laten overkomen. In de openingstrack “VEKEERDE BOCHT” vliegt ze in ieder geval absoluut niet uit de bocht. We horen een zelfzekere artieste die van aanpakken weet. Dankzij de sterke tekst weet ze een bijzondere sfeer te creëren die door de instrumentals van UM! nog een pak meer nuances krijgen. Ook “POKA” en “BLOEI” maken tussen de andere nummers opnieuw indruk.

Het karakter dat veel artiesten tegenwoordig missen, bezit Chibi Ichigo in overvloed en dat hoor je dan ook op nummers als “BANGZOET”. Op een beat waar haar goede copain Zwangere Guy ongetwijfeld jaloers is, rukt ze zich verder los van alle verwachtingen en laat ze haar persoonlijkheid eens te meer doorkomen in de tekst. Afsluiten doet ze uiteindelijk met “WIE IS DE WOLF”, waarop ze nog eens in het Russisch te horen is en haar tanden in je nekvel zet.

Hoewel we Chibi Ichigo op haar eerste ep Legenda al zeer indrukwekkend vonden, bloeit ze op haar tweede ep dankzij sterk geschreven teksten en sublieme producties grenzeloos open. We houden ons hart dus al vast, want met een debuutalbum in de maak lijkt ze meer dan ooit klaar om de grote podia te bestormen. De zaadjes heeft ze met dit project gezaaid, dus laat ons hopen op de verdiende oogst!

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

23 augustus 2020

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief