Nieuwe singles

Nieuwe single Babe Rainbow – “Your Imagination” (feat. Jaden)

Op het eerste gezicht lijken een Australische psychfolkband en een 22-jarige hiphop-artiest uit Hollywood een onmogelijke combinatie. Toch is dit één van de beste verrassingen van 2021. Babe Rainbow, bestaande uit Angus Dowling, Jack Crowther, Elliot O’Reilly en Miles Myjavaec, en Jaden Smith hebben elkaar letterlijk en figuurlijk gevonden. Ondanks dat dit een vreemde collaboratie lijkt, is het toch niet zo’n ondenkbare samenwerking. Smith nam de psychedelische jaren 60-stijl al over van de band in zijn nieuwste album CTV3: Cool Tape Volume 3. Een project dat tot zijn recht komt als de experimentele zijde van de polyvalente artiest uit LA. Na het beluisteren van “Us and the Rainbow” stuurde de Amerikaanse muzikant een Instagrambericht naar de Australische band en zo kwam deze nieuwste creatie tot leven.

“Your Imagination” is de derde single die wordt uitgebracht op het vierde studioalbum van Babe Rainbow genaamd Changing Colours, dat op 14 mei uitkomt. Na het grillige “Zeitgeist” en het dromerige “The Wind” kan je het nieuwe nummer beschrijven als een zacht nummer met luchtige gitaargeluiden en een percussie die je zal bijblijven. Het is een nummer dat kan doorgaan als een slaapliedje, maar dan één met een heerlijk dagdromerige melodie, bijgestaan door de gesproken woordzinnen van de Amerikaanse zanger die je onmiddellijk doet stilstaan terwijl de wereld blijft draaien. De gesproken zinnen lijken misschien onsamenhangend, maar zorgen voor een fascinerende ondertoon die je doet snakken naar meer.

Het nummer heeft een passende retrovideo die zowel in het covidvrije Australië als in de USA is opgenomen. De blonde Aussies genieten volop met hun jaloersmakende relaxte levensstijl op het platteland terwijl Smith ontspannen zijn gitaar bespeelt aan de andere kant van de wereld op de gekende locatie van zijn vorige muziekvideo’s. De verschillende locaties kwamen tot uiting nadat Babe Rainbow op het einde van hun Amerikaanse tour begon te werken aan hun aankomende vierde studioalbum Changing Colours. Het zal uitgebracht worden op Eureka Records, Flightless Records en AWAL, en doet ons dagdromen naar meer psychedelische Westkustgeluiden met een mix van Australische tonen uit Byron Bay. We laten ‘onze fantasie’ de vrije loop en kijken al uit naar het nieuwste album met deze “Your Imagination” die ons al even warm maakt als de broeiende zon in hun nieuwste videoclip.

Facebook / Instagram

8 posts

About author
Music Maniac
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles

Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny…
AlbumsRecensies

Cool Ghouls – At George’s Zoo (★★★): Retro-act met te weinig eigen smoel

Sommige bands klinken vele decennia ouder dan ze zijn. Je kent ze wel, de groepjes die eruitzien alsof ze uit een tijdperk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Babe Rainbow - "The Wind"

Je wordt wakker, en wat zie je? Een nieuw singletje van Babe Rainbow. ‘Yes!’, roep je dan, want een streepje zonnige, Australische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.