Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Babe Rainbow – “Zeitgeist”

Australische hippies, ja hoor ze bestaan nog! Na ongeveer iets meer dan een jaar niets te hebben gehoord van Babe Rainbow, beginnen de eerste regenbogen van deze funky hippiebende terug te schijnen in de hemel. Drie jaar geleden brachten de jongens hun, perfect swingbaar debuutalbum uit. Drie jaar en drie albums verder is de band een vaste waarde geworden in het land van de Aboriginals en kangoeroes. De hippiestatus van het viertal wordt nog maar eens bewezen met het jolig psychedelisch snoepje “Zeitgeist” (wat tijdgeest betekent).

“Zeitgeist” begint met een rustige akoestische gitaar, wat synths, een paar bongo’s en een chill drumtempo wat ook zo wordt aangehouden voor de rest van het nummer. Het kan natuurlijk geen song zijn van deze Aussies zonder een funky elektrische gitaar met hier en daar wat diepzinnige teksten. Waaronder ‘love has just begun’ dat overwaait in ‘somewhere in space and time’ wat dus echt wel die tijdgeest benadrukt en daardoor de rode draad van het nummer vormt. Na een tik op de triangel, hoor je plots mooi in koor de stemmen van de bandleden die precies lijken op degene die je zouden verwelkomen bij je aankomst aan de hemelpoort. Na dit hemelse stuk vindt het nummer zijn weg naar het einde door alle voorafgaande instrumenten nog eens aan bod te laten komen en mooi verder te vloeien in een korte, maar heerlijk aangename gitaarsolo.

Kortweg is “Zeitgeist” een fijn nummer dat je precies het gevoel geeft alsof je aanwezig bent op Woodstock ’69 tussen alle andere op LSD-trippende genieters. Toch wel een prettig, zweverig gevoel als luisteraar.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify

 

17 november 2020

About Author

Dante Dohmen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief