Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dijf Sanders – “Stroking The Furnace”

Vandaag krijgen we voor het eerst sinds zijn exotische album Puja (2020), waarmee de multi instrumentalist het tot in onze top 25 van Belgische albums schopte, nieuwe muziek van Dijf Sanders. Met “Stroking The Furnace” horen we een eerste single van zijn opkomende ep Lichen. Door de ondertussen welbekende reden kon Sanders deze keer geen verre reis maken op zoek naar invloed voor nieuw werk, dus dook hij maar in zijn eigen archief van onuitgebrachte nummers om een nieuwe ep samen te stellen. Dat hij niet kon reizen, wil niet zeggen dat de exotische invloeden deze keer niet aanwezig zijn, integendeel. Omdat de ep een samenraapsel is van oude werken en nieuwe stukken zullen we invloeden van overal te horen krijgen.

“Stroking The Furnace” biedt ons een eerste kennismaking met de nieuwe trip van Sanders. Het nummer neemt zijn tijd om op gang te komen. Na een mysterieuze intro van een xylofoon en wat sfeerscheppende field recordings, vallen een zeer lome beat en wat inheemse percussie in. Vervolgens bouwt Dijf Sanders het nummer zeer zorgvuldig op door aan de hand van slimme productie steeds elementen toe te voegen. Door het trage tempo en de vele sfeerelementen zou het nummer uitstekend dienst doen als soundtrack bij een dreigende scène van een film. Het tempo ligt heel wat trager dan op zijn vorige plaat, maar toch weet het nummer niet te vervelen. Sanders bouwt met “Stroking The Furnace” verder aan zijn ondertussen zeer impressionante discografie. Met dit nummer biedt de multi-instrumentalist en producer alweer vier minuten heerlijk escapisme.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren vult affiche aan met Whispering Sons, UNIVERSITY, Loverman en meer!

De kans bestaat dat het begin van je festivalzomer al bomvol zit, maar mogelijks heb je helemaal op het einde nog wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dijf Sanders - "Water Of Chailuri"

Wie van Belgische muziek houdt en het wat verder zoekt dan de bands die op onze grote radiozenders worden gespeeld, die kent…
LiveRecensies

Altın Gün, Dijf Sanders, Derya Yıldırım & Grup Şimşek @ Leffingeleuren: Exotische sounds op een dansbaar bedje

Ook dit jaar is er geen Leffingeleuren zoals we die normaal zouden krijgen. In plaats daarvan twee weekends waarbij we enkele concertavonden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.