Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dijf Sanders – “Water Of Chailuri”

© CPU – Jan Van Hecke

Wie van Belgische muziek houdt en het wat verder zoekt dan de bands die op onze grote radiozenders worden gespeeld, die kent wellicht Dijf Sanders wel al. De muzikant en producer brengt sinds 2004 muziek uit die regelmatig tegen grenzen aanduwt en hij werkte al samen met onder meer Sylvie Kreusch en Whispering Sons. In zijn muziek gaat Dijf Sanders ook over landsgrenzen heen en laat hij zich duidelijk beïnvloeden door andere culturen tijdens reizen naar bijvoorbeeld Nepal of Indonesië, wat vaak een zuiders karakter geeft aan de veelal zwoele of dansbare muziek.

Voor zijn nieuwe album – want er wordt samen met dit nummer ook meteen een plaat aangekondigd – trok de Belg naar Georgië en tijdens zijn reis legde hij het basiswerk voor SUPRA door er met mensen te praten en in hun cultuur te duiken. Dijf Sanders belooft ons alvast opnieuw een eclectische plaat en single “Water Of Chailuri” is een eerste en meteen mooie voorbode. Vijf en een halve minuut aan bezwerend plezier die beginnen met het geluid van een chuniri, die al snel wordt bijgestaan door synths. Er ontstaat al gauw een mysterieuze en nachtelijke sfeer waarbij we de sterrenhemel voor onze ogen zien bewegen. Sanders en zijn gelaagde muziek worden dan ook nog bijgestaan door het Amerimeri Folk Etnic Ensemble en hun zware stemmen voegen iets betoverend aan de muziek toe. “Water Of Chailuri” is een mix van traditionele instrumenten, (voor ons Belgen) ongewone zang en spacey toevoegingen waardoor er een mix ontstaat die alleen Dijf Sanders succesvol uit zijn mouw kan schudden.

SUPRA verschijnt op 10 november. Op 18 november is Dijf Sanders te zien in de AB Club en zes dagen later in het nagelnieuwe, nog vers ruikende Wintercircus te Gent.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1121 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Altın Gün, Dijf Sanders, Derya Yıldırım & Grup Şimşek @ Leffingeleuren: Exotische sounds op een dansbaar bedje

Ook dit jaar is er geen Leffingeleuren zoals we die normaal zouden krijgen. In plaats daarvan twee weekends waarbij we enkele concertavonden…
LiveRecensies

STUFF., Dijf Sanders, Bandler Ching & Dishwasher_ @ Gent Jazz: Superlatieven

Ondanks dat we afgelopen dagen al enkele zeer goede optredens zagen hier op Gent Jazz, is het toch de tweede zaterdag die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Folamour - The Journey (★★★½): Bont allegaartje, unieke flair

  De naam Folamour, alias van een Franse dj en producer, doet waarschijnlijk bij heel wat fans van het boiler room-gegeven een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.