FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren vult affiche aan met Whispering Sons, UNIVERSITY, Loverman en meer!

© CPU – Nathan Dobbelaere

De kans bestaat dat het begin van je festivalzomer al bomvol zit, maar mogelijks heb je helemaal op het einde nog wat plek vrij in je agenda. Dan staat Leffingeleuren namelijk op het programma, het pittoreske ontdekkingsfestival met toch ook een aantal mooie vaste waarden op de affiche. Met onder meer King Hannah, Strand of Oaks en SUUNS oogt de line-up alvast veelbelovend; vandaag vult de organisatie aan met dertien nieuwe namen, inclusief voor het eerst ook een paar Belgen.

Op de openingsdag komt er met Whispering Sons zo bijvoorbeeld al een relatief grote band van eigen bodem bij, maar ook het Limburgse Koala Disco, dat je kan kennen van onder meer Sound Track en Humo’s Rock Rally, is van de partij. Met DJ St. Paul krijgen de we de indiekoning van Nederland nog eens op visite en met Lip Critic wisten ze in Leffinge een van de meest veelbelovende elektronische punkbands van het moment te strikken. De internationale belangstelling en het feit dat die laatste eerder vandaag ook werd aangekondigd voor Pukkelpop, zegt eigenlijk al genoeg.

Een dag later, op zaterdag 14 augustus, volgen vier nieuwe Belgische acts en eentje uit Chicago. Axis: Sova is namelijk een van de protegés van Ty Segall, wat op zich al veelbelovend is. Uit eigen land krijgen we met Movulango een gelijkaardig geval: een van de poulains van de gebroeders Dewaele (DEEWEE) komt langs. Daarnaast ook Dijf Sanders, Victor De Roo en Plexi Stad.

Op de slotdag van Leffingeleuren krijgen we ook een paar namen van formaat voorgeschoteld, met van eigen bodem rijzende ster Loverman, en van aan de andere kant van het Kanaal Ibibio Sound Machine en UNIVERSITY. Die eerste stond nog niet zo gek lang geleden al op Rock Werchter, die andere was een van dé smaakmakers op ontdekkingsfestival Eurosonic. Tot slot maakt het catchy Great Gable de oversteek vanuit Australië tot in Leffinge, dan moet het het wel waard zijn!

Leffingeleuren gaat door van vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september. Voor de Early Bird tickets ben je helaas te laat, maar je kan nog reguliere toegangskaarten verkrijgen via de website van het festival.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 13 september: Bad Bangs – COLLIGNON – DJ St. PaulKoala DiscoLip Critic – Omni –  Snapped Ankles – Snõõper  – SUUNS – Whispering Sons

Zaterdag 14 september: Axis: Sova – Beige Banquet – Bob uit Zuid – Dame Area – Dijf Sanders –Dorpsstraat 3 – MovulangoPlexi Stad – Prison Affair – Rendez Vous – Strand Of Oaks – Talk Show – Victor De Roo – Wombo

Zondag 15 september: Cat Clyde – Cool Sorcery – Deeper – Dylan LeBlanc – Great GableIbibio Sound Machine – King Hannah – Loverman – Mclusky – Tapir! – The Grogans – UNIVERSITY

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

24 nieuwe namen voor Pukkelpop, met onder meer STIKSTOF, The Reytons en STAKE!

We hebben er bijna twee maanden op moeten wachten, maar vandaag steekt Pukkelpop toch nog eens zijn neus aan het venster. Het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren verdubbelt line-up met o.a. Mclusky, Snapped Ankles, Talk Show en Beige Banquet

In april kwam Leffingeleuren met het nieuws dat ze acts als Strand of Oaks, King Hannah en SUUNS wist te strikken. Het…
FeaturesFestivalnieuwsWedstrijden

Ontdek de line-up van WeitjeRock en win tickets!

Over drie maanden is het zover: de IJzendijkse polder wordt opnieuw de festivalweide van WeitjeRock. Het Zeeuwse festival verrast al jaar en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.