Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madison Beer – “BOYSHIT”

Madison Beers carrière begon in 2012 toen niemand minder dan Justin Bieber haar covers op Twitter deelde. De toen dertienjarige New Yorkse werd op slag wereldberoemd en je zou kunnen zeggen dat ze het allemaal in haar schoot geworpen kreeg. Toch is niets minder waar, want hoewel Bieber haar tekende bij het grote label Island Records, bracht Beer het meeste van haar muziek uit onder het kleinere First Access. Zo heeft ze al meer dan tien singles op haar naam staan en scoort ze maandelijks met gemak miljoenen volgers op Spotify. Hoewel Madison dus met een knal de muziekwereld binnenkwam, werkt ze sindsdien gestaag – en op eigen houtje – aan haar muziek. Het is ongetwijfeld ook die mentaliteit die haar in het vizier van computerspel League of Legends plaatste. Voor het spel vertolkte ze al meermaals Evelynn, de fictieve zangeres van de al even fictieve k-popgroep K/DA.

Een flink uitgewerkte discografie, talloze vaste fans en miljoenen volgers op sociale media. Madison Beer heeft alles om een superster te zijn, maar mist nog één belangrijk ingrediënt: een volwaardig debuutalbum. Haar eerste ep As She Pleases stamt uit 2018 kon op heel wat furore rekenen, maar miste het momentum dat je zou verwachten. Sinds dan wordt er ijverig gewerkt aan een album, dat op 7 december eindelijk werd aangekondigd. Life Support verschijnt op 26 februari met daarop, naast “Baby“, “Selfish“, “Good In Goodbye” en “Stained Glass“, het gloednieuwe “BOYSHIT”.

Een titel die volledig in hoofdletters geschreven is, belooft vaak veel goeds. “BOYSHIT” is geen uitzondering op die regel. Naast haar vaste producer Big Taste kreeg Madison hulp van de geniale Pete Nappi, die al met Troye Sivan, 30 Seconds To Mars en Kesha samenwerkte. De scherpe synths nemen je vanaf de intro helemaal mee, om naar de achtergrond te verdwijnen wanneer de vastberaden stem van Madison zich voordoet. Vanaf het refrein springt er een vette baslijn in de mix, en is het hek helemaal van de dam. “BOYSHIT” is tot in de puntjes dansbaar, opzwepend en ronduit catchy. Madison spreekt dan misschien wel geen ‘boyshit’, wij verstaan haar maar al te goed. Of net daarom?

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

228 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Madison Beer - Life Support (★★★★): Een kanjer van een debuut

Het moment van de waarheid is aangebroken voor de 21-jarige Madison Beer. Negen jaar nadat ze haar eerste cover op YouTube uploadde,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Surf Mesa & Madison Beer - "Carried Away"

Surf Mesa is niet de eerste artiest die dankzij het platform TikTok is doorgebroken, en zal ook lang niet de laatste zijn….
AlbumsRecensies

K/DA - ALL OUT (★★★½): Fictieve popgroep maakt levensechte indruk

K/DA is niet de eerste virtuele muziekband. Alvin and the Chipmunks bestaat al sinds 1958 en daarna verschenen er nog talloze fictieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.