Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “acting like that” (feat. Machine Gun Kelly & Travis Barker)

Een single van het triumviraat YUNGBLUD, Machine Gun Kelly en Travis Barker, dat hebben we nog al eens op ons bord gekregen. Toen heette het kind “I Think I ‘m OKAY” en werd het – mede dankzij TikTok – een dikke hit. Het nummer verscheen vorig jaar op Kelly’s album Hotel Diablo, maar ondertussen verscheen er met Tickets to My Downfall alweer opnieuw een plaat van de Amerikaanse rapper, die nu vol de poppunkkaart trekt. Ook voor dat album kwam het drietal samen, met “acting like that” als eindresultaat. Om een niet nader genoemde reden werd de track op het laatste moment van de tracklist gekegeld, maar YUNGBLUD legt zich daar schijnbaar niet bij neer. Vrijdag laat hij (eindelijk) zijn tweede album weird! op de wereld los, en laten we eerlijk zijn… na singles als “mars” en “cotton candy” kon dat serieus nog wat peper gebruiken.

Hoewel “acting like that” nu werd aangekondigd als single van de Britse energiebom – en nota bene ook nog eens zijn albumcover draagt – zien we het gek genoeg vooralsnog niet terug op de tracklist van weird!. Wat niet is, kan natuurlijk nog komen, en we hopen dan ook dat dat effectief nog gebeurt. Zo krijgen we eindelijk nog eens zo’n goeie oude energetische song van YUNGBLUD te horen. Dat het eigenlijk MGK’s nummer is, met de Brit als feature, valt misschien een beetje op, maar dat maakt het niet minder leuk.

Blink-182-drummer Travis Barker zet meteen een stevig tempo, maar dat wordt even snel als het binnenkwam alweer afgebroken door de beat van Machine Gun Kelly. Hij haalt met zijn rap  instant het tempo uit het nummer, maar voor we het goed en wel beseffen schiet de vlam weer in de pan. Met wat poppunk gitaren, een hoog tempo en vooral een extreem catchy refrein blijft “acting like that” bijzonder snel hangen. Daarna komt YUNGBLUD even zijn zegje doen, waarna de twee samen het tempo weer de hoogte in jagen. Het is uiteindelijk niet het meest vernieuwende werk dat het trio op de markt brengt, maar wij kunnen ons plots weer voorstellen hoe het voelt om met z’n allen tekeer te gaan tijdens een concert van YUNGBLUD. Eentje om op los te gaan dus, mét de nodige dosis energie en vooral heel veel goesting.

YUNGBLUDs tweede plaat verschijnt aanstaande vrijdag. Met de bijbehorende tour slaat hij ons land over, maar op Twitter gaf de Brit al aan dat hij ‘something special’ voor België in petto heeft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1351 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Don't Feel Like Feeling Sad Today"

Het moet tegenwoordig fijn zijn als je fan bent van YUNGBLUD. De man stond nog maar net in een kolkend Vorst Nationaal,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackbear - "gfy" (feat. Machine Gun Kelly)

blackbear is nu toch al even bezig is met muziek maken en zo wist hij zichzelf al naast grote namen te zetten….
InstagramLiveRecensies

YUNGBLUD @ Vorst Nationaal: De energiekste superster ter wereld!

Als tientallen fans uren voor het optreden al voor de deuren van een zaal zitten te kamperen om op de eerste rij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.