Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “acting like that” (feat. Machine Gun Kelly & Travis Barker)

Een single van het triumviraat YUNGBLUD, Machine Gun Kelly en Travis Barker, dat hebben we nog al eens op ons bord gekregen. Toen heette het kind “I Think I ‘m OKAY” en werd het – mede dankzij TikTok – een dikke hit. Het nummer verscheen vorig jaar op Kelly’s album Hotel Diablo, maar ondertussen verscheen er met Tickets to My Downfall alweer opnieuw een plaat van de Amerikaanse rapper, die nu vol de poppunkkaart trekt. Ook voor dat album kwam het drietal samen, met “acting like that” als eindresultaat. Om een niet nader genoemde reden werd de track op het laatste moment van de tracklist gekegeld, maar YUNGBLUD legt zich daar schijnbaar niet bij neer. Vrijdag laat hij (eindelijk) zijn tweede album weird! op de wereld los, en laten we eerlijk zijn… na singles als “mars” en “cotton candy” kon dat serieus nog wat peper gebruiken.

Hoewel “acting like that” nu werd aangekondigd als single van de Britse energiebom – en nota bene ook nog eens zijn albumcover draagt – zien we het gek genoeg vooralsnog niet terug op de tracklist van weird!. Wat niet is, kan natuurlijk nog komen, en we hopen dan ook dat dat effectief nog gebeurt. Zo krijgen we eindelijk nog eens zo’n goeie oude energetische song van YUNGBLUD te horen. Dat het eigenlijk MGK’s nummer is, met de Brit als feature, valt misschien een beetje op, maar dat maakt het niet minder leuk.

Blink-182-drummer Travis Barker zet meteen een stevig tempo, maar dat wordt even snel als het binnenkwam alweer afgebroken door de beat van Machine Gun Kelly. Hij haalt met zijn rap  instant het tempo uit het nummer, maar voor we het goed en wel beseffen schiet de vlam weer in de pan. Met wat poppunk gitaren, een hoog tempo en vooral een extreem catchy refrein blijft “acting like that” bijzonder snel hangen. Daarna komt YUNGBLUD even zijn zegje doen, waarna de twee samen het tempo weer de hoogte in jagen. Het is uiteindelijk niet het meest vernieuwende werk dat het trio op de markt brengt, maar wij kunnen ons plots weer voorstellen hoe het voelt om met z’n allen tekeer te gaan tijdens een concert van YUNGBLUD. Eentje om op los te gaan dus, mét de nodige dosis energie en vooral heel veel goesting.

YUNGBLUDs tweede plaat verschijnt aanstaande vrijdag. Met de bijbehorende tour slaat hij ons land over, maar op Twitter gaf de Brit al aan dat hij ‘something special’ voor België in petto heeft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

986 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single State Champs – “Just Sound”

Poppunk bereikte de laatste jaren opnieuw een hoogtepunt. Met releases zoals Machine Gun Kelly’s Tickets to My Downfall en Willow’s “Transparent Soul”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "fleabag"

We kunnen de laatste jaren niet om het fenomeen YUNGBLUD heen. De jongeman brengt nochtans pas sinds 2018 muziek uit, maar doordat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sueco – “Paralyzed”

Sueco (The Child), die naam en faam maakte via TikTok met zijn single “Fast”, brengt twee jaar na zijn monsterhit een nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.