Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “cotton candy”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Ondanks dat YUNGBLUD zijn debuutplaat al enkele jaren oud is, hebben we nooit het gevoel gehad dat hij uit de spotlights verdween. Zeker in België wordt Dominic Harrison op handen gedragen en zal zijn fanbase maar al te blij zijn dat ze binnenkort weer nieuw materiaal op haar bord krijgt. Volgende maand al verschijnt er met Weird! een nieuwe langspeler en daarvan kregen we ondertussen al een paar voorsmaakjes. YUNGBLUD toonde de afgelopen maanden heel wat verschillende persoonlijkheden, waardoor we nog niet echt warm werden, maar uiteindelijk haalden de minste nummers de tracklist niet. “strawberry lipstick” en “god save me, but don’t drown me out” konden ons daarentegen wel overtuigen en maakten ons des te benieuwder naar een volgende single.

Die komt er vandaag in de vorm van “cotton candy” en alleen al op basis van de tracktitel lijkt dat nummer op het lijf geschreven van YUNGBLUD. Het is dan ook geen verrassing dat de jongeman op zijn nieuwste worp nog maar eens een andere kant van zichzelf toont. Vandaag is het de baslijn die een belangrijke rol speelt en die is op z’n minst catchy te noemen. Geen scheurende gitaren of pompende beats dit keer, maar een gekleurd, akoestisch getint indienummertje en ook dat gaat Harrison wel goed af. Met plakkerige lyrics als ‘I wanna be stuck in your teeth like cotton candy’, toont de Brit zich eens van zijn liefdevolle kant. De lichte gitaarsolo op het einde tilt “cotton candy” naar een hoger niveautje, maar echt ontploffen doet het nummer nooit. Een leuke single, dat zeker, maar echt buiten de lijntjes kleuren doet YUNGBLUD vandaag niet.

Weird! verschijnt op vrijdag 13 november!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jesse Jo Stark - "Cry On Me"

De hype rond Jesse Jo Stark neemt alsmaar toe, en dat komt niet alleen door haar relatie met Yungblud. De zangeres is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "fleabag"

We kunnen de laatste jaren niet om het fenomeen YUNGBLUD heen. De jongeman brengt nochtans pas sinds 2018 muziek uit, maar doordat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KSI - "Patience" (feat. YUNGBLUD & Polo G)

De meeste mensen kennen KSI niet als artiest maar als een YouTuber. De 27-jarige Brit wist tientallen miljoenen abonnees op verschillende kanalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.