Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “cotton candy”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Ondanks dat YUNGBLUD zijn debuutplaat al enkele jaren oud is, hebben we nooit het gevoel gehad dat hij uit de spotlights verdween. Zeker in België wordt Dominic Harrison op handen gedragen en zal zijn fanbase maar al te blij zijn dat ze binnenkort weer nieuw materiaal op haar bord krijgt. Volgende maand al verschijnt er met Weird! een nieuwe langspeler en daarvan kregen we ondertussen al een paar voorsmaakjes. YUNGBLUD toonde de afgelopen maanden heel wat verschillende persoonlijkheden, waardoor we nog niet echt warm werden, maar uiteindelijk haalden de minste nummers de tracklist niet. “strawberry lipstick” en “god save me, but don’t drown me out” konden ons daarentegen wel overtuigen en maakten ons des te benieuwder naar een volgende single.

Die komt er vandaag in de vorm van “cotton candy” en alleen al op basis van de tracktitel lijkt dat nummer op het lijf geschreven van YUNGBLUD. Het is dan ook geen verrassing dat de jongeman op zijn nieuwste worp nog maar eens een andere kant van zichzelf toont. Vandaag is het de baslijn die een belangrijke rol speelt en die is op z’n minst catchy te noemen. Geen scheurende gitaren of pompende beats dit keer, maar een gekleurd, akoestisch getint indienummertje en ook dat gaat Harrison wel goed af. Met plakkerige lyrics als ‘I wanna be stuck in your teeth like cotton candy’, toont de Brit zich eens van zijn liefdevolle kant. De lichte gitaarsolo op het einde tilt “cotton candy” naar een hoger niveautje, maar echt ontploffen doet het nummer nooit. Een leuke single, dat zeker, maar echt buiten de lijntjes kleuren doet YUNGBLUD vandaag niet.

Weird! verschijnt op vrijdag 13 november!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "The Emperor"

Nog een kleine maand en dan ligt de derde plaat van YUNGBLUD in de rekken. De omnipresente Brit is populairder dan ooit…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Don't Feel Like Feeling Sad Today"

Het moet tegenwoordig fijn zijn als je fan bent van YUNGBLUD. De man stond nog maar net in een kolkend Vorst Nationaal,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.