Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “Gong Experiment”

Osees komt weer aanzetten met een rammelend staaltje singlepsychedelica. De veelzijdige (ooit garage-)rockband die al sinds 1997 de chronische identiteitscrisis tot haar handelsmerk maakt, bracht eerder dit jaar reeds Protean Threat en Metamorphosed uit. Hun derde langspeler van lockdownjaar 2020 volgt in december en wordt een eigenzinnige variant op – en anagram van – Protean Threat: Panther Rotate.

“Gong Experiment” is de derde single (na “Don’t Blow your Experiment” en “Scramble Experiment”) die een track van Protean Threat karikaturiseert. Waar de repetitieve synths in het originele “Gong of Catastrophe” nog een perfect huwelijk vormen met iets lossere drum, bas en zang; brengt dit experiment net die bijna bezwerende en onheilspellende repetitie naar de voorgrond. Extra klanklagen – spacey soundeffects, ritmisch geklap en quasi Oosterse snaarinstrumenten – en het schijnbaar eindeloos rekken van de instrumentale intro, zorgen ervoor dat het nummer bijna lijkt op te stijgen, luisteraars incluis. De psychedelische en al even repetitieve driedimensionale visuals die deze nieuwe versie begeleiden, spreken dit allesbehalve tegen.

Het voortdurend muterende Osees vindt zichzelf elk jaar minstens een paar keer heruit. Deze keer vernieuwen John Dwyer en de zijnen op een manier die louter de vernieuwing zelf lijkt te dienen – goede oude l’art pour l’art als het ware – maar het resultaat blijkt een minstens fascinerende trip die speelt met zowel visuele als muzikale 3D-effecten – opstijgen it is.

In 2021 tourt Osees – als ze dan nog zo heten – rond in het Verenigd Koninkrijk, maar de band deelde nog geen plannen over de rest van Europa. Wel kan je in afwachting tickets kopen voor een livestream die op 19 december de release van Panther Rotate vergezelt.

Website / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Osees - A Foul Form (★★★½): Brutale cassettepunk volgens het boekje

Een van de onbetwiste mastodonten uit de garage-, en psychscene van de afgelopen twintig (!) jaar, is ongetwijfeld John Dwyer. De legendarische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Funeral Solution"

Het zal je misschien verbazen, maar het is al van 2020 geleden dat we nieuwe muziek kregen uit het kamp van Osees….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.