Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “Gong Experiment”

Osees komt weer aanzetten met een rammelend staaltje singlepsychedelica. De veelzijdige (ooit garage-)rockband die al sinds 1997 de chronische identiteitscrisis tot haar handelsmerk maakt, bracht eerder dit jaar reeds Protean Threat en Metamorphosed uit. Hun derde langspeler van lockdownjaar 2020 volgt in december en wordt een eigenzinnige variant op – en anagram van – Protean Threat: Panther Rotate.

“Gong Experiment” is de derde single (na “Don’t Blow your Experiment” en “Scramble Experiment”) die een track van Protean Threat karikaturiseert. Waar de repetitieve synths in het originele “Gong of Catastrophe” nog een perfect huwelijk vormen met iets lossere drum, bas en zang; brengt dit experiment net die bijna bezwerende en onheilspellende repetitie naar de voorgrond. Extra klanklagen – spacey soundeffects, ritmisch geklap en quasi Oosterse snaarinstrumenten – en het schijnbaar eindeloos rekken van de instrumentale intro, zorgen ervoor dat het nummer bijna lijkt op te stijgen, luisteraars incluis. De psychedelische en al even repetitieve driedimensionale visuals die deze nieuwe versie begeleiden, spreken dit allesbehalve tegen.

Het voortdurend muterende Osees vindt zichzelf elk jaar minstens een paar keer heruit. Deze keer vernieuwen John Dwyer en de zijnen op een manier die louter de vernieuwing zelf lijkt te dienen – goede oude l’art pour l’art als het ware – maar het resultaat blijkt een minstens fascinerende trip die speelt met zowel visuele als muzikale 3D-effecten – opstijgen it is.

In 2021 tourt Osees – als ze dan nog zo heten – rond in het Verenigd Koninkrijk, maar de band deelde nog geen plannen over de rest van Europa. Wel kan je in afwachting tickets kopen voor een livestream die op 19 december de release van Panther Rotate vergezelt.

Website / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Derby Motoreta's Burrito Kachimba - Hilo Negro (★★★½): Geflipte Spanjaarden met gitaren

Het genre van psychedelische rock wordt al jarenlang steevast gedomineerd door bands als King Gizzard & the Lizard Wizard, Ty Segall en…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Scramble Experiment"

Als je denkt dat jij je verveeld hebt tijdens de lockdown, denk dan ook eens aan wat die arme workaholic van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.