Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “Scramble Experiment”

Als je denkt dat jij je verveeld hebt tijdens de lockdown, denk dan ook eens aan wat die arme workaholic van een John Dwyer moet meegemaakt hebben nu een groot deel van zijn liveleven de soep in gedraaid is. De Californiër verdeelde zijn tijdsoverschot dit jaar buitengewoon efficiënt tussen projecten als Damaged Bug en Bent Arcana, al is het vooral zijn creatieve paradepaardje Osees dat recentelijk overstroomde van output. Vorige maand nog kwam Protean Threat uit, een gejaagde collectie kort-maar-krachtige powerbommetjes, op de voet gevolgd door Metamorphosed. Dat laatste album wist minder te imponeren, maar daarom niet minder te boeien. Het komt na al die vlijt niet als een verrassing dat er nog wat in de pijplijn zit voor dit jaar, en wel in de vorm van Panther Rotate. Dwyer beschrijft het als een begeleidend album bij Protean Threat vol remixes en experimenten. ‘Een tweede versie van Protean Threat, zo je wil’, aldus Dwyer.

Die tweede versie klinkt maar beter verdomd anders dan het origineel, hoop je dan, en dat doet ze eigenlijk wel. “Scrambe Experiment”, de kwaadaardige tweelingbroer van “Scramble Suit II”, klinkt minder agressief en gejaagd dan het origineel, maar dubbel zo duister en geheimzinnig. Het tempo halveert, en we horen een vreemdsoortig synthlijntje zich als een kirrend kuiken naar de voorgrond werken. De absurditeit piekt wanneer het thema van “Scramble Suit II” in gemuteerde vorm komt aanzetten, belaagd door horden buitenaardse effecten en vreselijk scherpe uithalen van Dwyers synthesizer. Een neerslachtige gitaarsolo probeert later de drummer aan het wankelen te brengen, maar die marcheert koppig door tot het bittere eind. Na afloop van het nummer begrijp je niet goed waar je naar geluisterd hebt. Panther Rotate wordt naar alle waarschijnlijkheid een plaat om welgeteld eenmaal te beluisteren, ‘wow… vet’ over te zeggen, en daarna compleet te vergeten.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Stunner"

18 augustus staat met rood aangeduid in onze agenda. De rauwe explosieve rock ’n roll tornado die Osees is, zal dan hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.