Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “The Pink Phantom” (feat. Elton John & 6LACK)

© CPU – Matthias Engels

23 oktober is het zover, dan verschijnt het zevende album van Gorillaz. Het afgelopen jaar werden er al een hele hoop singles uitgebracht waaronder “Desolé”, “Pac-Man” en afgelopen maand “Strange Timez”. Keer op keer werkte de virtuele band samen met een andere artiest en zo zullen op Song Machine, Season One: Strange Timez onder meer Robert Smith (van The Cure), Beck, St. Vincent, Peter Hook (van Joy Division en New Order) en slowthai te horen zijn. Vandaag krijgen we nog een laatste single te horen en deze keer wist frontman Damon Albarn niemand minder dan Elton John en 6LACK te strikken.

Waar levende legende Elton John eigenlijk niet meer voorgesteld hoeft te worden, zal de naam 6LACK bij velen allicht geen belletje doen rinkelen. Die Amerikaanse rapper en singer-songwriter bracht reeds twee soloalbums uit. Doorheen zijn carrière werkte hij reeds samen met artiesten als Khalid, Jessie Reyez, Selena Gomez en Future. Afgelopen week verscheen Spilligion, het debuutalbum van Spillage Village, en ook daar was 6LACK op twee nummers te horen. Gorillaz werkte al vaak samen met grote artiesten, maar Elton John en 6LACK is opnieuw een samenwerking die er echt uitspringt.

Van bij het begin horen we een piano, die zoveel betekent als dat Elton John zijn aanwezigheid wil laten opmerken. Daarna horen we Damon Albarn een zachte invloed implementeren met 6LACK die later zijn autotune in het geheel gooit. Dit zorgt voor een atypische, vreemde vibe, maar eens Elton zijn vocals dan in het geheel komen, krijg je weer een bepaalde herkenning. Hij zet het nummer naar zijn hand en langzaam maar zeker ontplooit de song zich ook tot een rijker geheel met iets meer instrumentatie. Toch missen we een extra explosie die het nummer wat meer kracht zou bijzetten. Nu bolt het wat voort zonder dat je de extra aanstekelijke Gorillaz-ingrediënten krijgt. Goede poging, maar met zo’n namen verwachtten we toch iets meer van Gorillaz.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Ook Gorillaz komt naar Werchter Boutique!

Het belooft druk te worden op de weide van Werchter volgend jaar, want naast TW Classic en Rock Werchter vindt er in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elton John & Stevie Wonder - "Finish Line"

Eind oktober brengt Elton John zijn alweer 32ste plaat uit, een album dat er zonder de lockdown nooit was gekomen. Elton John…
AlbumsRecensies

Gorillaz - Meanwhile (★★½): Wachten, wachten, wachten

Je kent ze wel, Gorillaz, de bekendste virtuele band ter wereld. Sinds het begin van de jaren 2000 kruipt Blur-frontman Damon Albarn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.