Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “The Pink Phantom” (feat. Elton John & 6LACK)

© CPU – Matthias Engels

23 oktober is het zover, dan verschijnt het zevende album van Gorillaz. Het afgelopen jaar werden er al een hele hoop singles uitgebracht waaronder “Desolé”, “Pac-Man” en afgelopen maand “Strange Timez”. Keer op keer werkte de virtuele band samen met een andere artiest en zo zullen op Song Machine, Season One: Strange Timez onder meer Robert Smith (van The Cure), Beck, St. Vincent, Peter Hook (van Joy Division en New Order) en slowthai te horen zijn. Vandaag krijgen we nog een laatste single te horen en deze keer wist frontman Damon Albarn niemand minder dan Elton John en 6LACK te strikken.

Waar levende legende Elton John eigenlijk niet meer voorgesteld hoeft te worden, zal de naam 6LACK bij velen allicht geen belletje doen rinkelen. Die Amerikaanse rapper en singer-songwriter bracht reeds twee soloalbums uit. Doorheen zijn carrière werkte hij reeds samen met artiesten als Khalid, Jessie Reyez, Selena Gomez en Future. Afgelopen week verscheen Spilligion, het debuutalbum van Spillage Village, en ook daar was 6LACK op twee nummers te horen. Gorillaz werkte al vaak samen met grote artiesten, maar Elton John en 6LACK is opnieuw een samenwerking die er echt uitspringt.

Van bij het begin horen we een piano, die zoveel betekent als dat Elton John zijn aanwezigheid wil laten opmerken. Daarna horen we Damon Albarn een zachte invloed implementeren met 6LACK die later zijn autotune in het geheel gooit. Dit zorgt voor een atypische, vreemde vibe, maar eens Elton zijn vocals dan in het geheel komen, krijg je weer een bepaalde herkenning. Hij zet het nummer naar zijn hand en langzaam maar zeker ontplooit de song zich ook tot een rijker geheel met iets meer instrumentatie. Toch missen we een extra explosie die het nummer wat meer kracht zou bijzetten. Nu bolt het wat voort zonder dat je de extra aanstekelijke Gorillaz-ingrediënten krijgt. Goede poging, maar met zo’n namen verwachtten we toch iets meer van Gorillaz.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

3554 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Elton John @ Sportpaleis: Meesterlijk afscheid van Rocketman

De concerten die voor het eerst werden uitgesteld in de coronaperiode lopen stilaan op zijn einde. Toch waren er nog enkele concerten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PNAU & Khalid - "The Hard Way"

Khalid is al lang geen onbekende meer voor ons, maar de kans bestaat dat PNAU je helemaal niets zegt. Tot je hun…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gorillaz - Cracker Island (★★★½): Tussen voorspelbaar en verrassend

Ooit was het een groot mysterie wie het muzikale brein achter de virtuele band Gorillaz was, maar ondertussen is Blur-frontman Damon Albarn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.